19-vuotias Lassi Viholainen pelaa debyyttikauttaan Veikkausliigassa. Vastuu Interin edustusmiehistössä on lisääntynyt koko ajan kauden edetessä, ja edellisessä ottelussa VPS:ää vastaan laitahyökkääjä viimeisteli myös liigauransa avausmaalin.

Maanantaina Viholainen valmistautuu yhteen loppukauden odotetuimmista otteluista, kun edessä on kauden kolmas Turun derby. Kaksi aiempaa ottelua ovat päättyneet TPS:n voittoon (2-1) ja 1-1 -tasapeliin, joten kenties tänään on Interin vuoro. Siihen ainakin haluaa uskoa Viholainen, joka tuntee hyvin myös jokusen TPS:n pelaajan.

– Meillä ei ole mitään muuta tavoitetta kuin saada ne kolme pistettä keinolla millä hyvänsä. Vain tulos merkitsee, Viholainen sanoo FC Interin YouTube-kanavan haastattelussa.

– Pelasin nappuloissa Ruskon Pallossa, ja Tepsin Juho Montolan kanssa ollaan pelattu yhdessä oikeastaan siihen asti, kun siirryin Interiin. Edustuksen pelaajista tunnen hyvin myös Joakim Latosen.

– Kentän ulkopuolella olemme kavereita, mutta sitten kun pilliin vihelletään, kaverisuhteet unohdetaan.

Lukiota käyvä Viholainen kuvailee liigauransa avausmaalia tyypilliseksi maaliksi itselleen. Hän sai pallon Niilo Mäenpäältä, haastoi puolustajan ja ampui pallon takanurkkaan.

– Ei siinä voimaa tarvittu, jos veto on tarpeeksi tarkka, Viholainen kuvailee osumaansa.

Viholainen on pelannut lisäksi A-juniorien pelejä sekä Interin kakkosjoukkueen otteluita Kolmosessa. VPS-peli mukaan lukien nuori mies laskee pelanneensa 12 päivän sisällä viisi ottelua.

Ottelu TPS-Inter alkaa Turun Veritas Stadionilla kello 18.30.