TPS nousi kolme kierrosta ennen Veikkausliigan päätöstä karsintaviivan yläpuolelle haettuaan Lahdesta kolme sarjapistettä. Kotijoukkue FC Lahti kukistui maalein 5-2.

Lahti meni pelissä 1-0 -johtoon Pavel Osipovin osumalla, mutta sitten alkoi TPS:n show. Vahvaa syksyä pelaava Riku Sjöroos, Mika Ääritalo, Sterling Yateke ja kapteeni Sami Rähmönen tekivät 25 minuutissa neljä maalia, ja veivät turkulaiset tauolle kolmen maalin johdossa.

Etenkin kokeneen Sami Rähmösen maali oli upea taidonnäyte. Sjöroos hankki nousullaan Tepsille vaparin hyvästä paikasta, ja 31-vuotias laitapuolustaja asettui pallon taakse. Tuloksena Rähmönen ampui hienon kierteisen kudin muurin vierestä maalin ylänurkkaan.

– Mä sanoin pojille, että nyt on tuntumaa, Rähmönen kertoi maalistaan taukohaastattelussa.

Ruutu Urheilu

@RuutuUrheilu
Sami Rähmöseltä upea tykki vapaapotkusta muurin yli maaliverkkoon! #ruutu #veikkausliiga ruutu.fi/video/3303376

Petteri Paajanen

@PetteriPaajanen
Sami Rähmönen vaparistaan: ”Mä sanoin pojil et nyt on tuntumaa.” Tavattoman hieno mies. #Veikkausliiga #FCTPS

Aleksi Valavuori

@Valavuori
Rähmönen! Sami Rähmönen! Mihin paikkaan ja mikä vapari! TPS 4-1 johtoon ja pelaavat Lahdessa vähintäänkin miekka kurkulla. Todella kovaa touhua! #veikkausliiga

Kalle Tamminen

@TotuusTamminen
Kaikkea sitä näkee kun vanhaksi elää. Räpsä imitoi Beckhamia ja painaa sijoituksella pallon ylämummoon suoraan vapaapotkusta. Ei kai tätä edes TPS enää voi pupeltaa? #veikkausliiga

Juho Peltola

@juhopeltsi
Sjökke mukana kaikissa maaleissa tehden yhden ja pohjustaen muut maalit. Dominointi vie mielenkiinnon #Veikkausliiga:sta. #FCTPS

85. minuutilla Aleksi Paananen kavensi tilanteeksi 2-4, mutta Oskari Jakonen löi hieman ennen täyttä aikaa viimeisen naulan lahtelaisten arkkuun.

Päivän toisessa ottelussa niin ikään putoamiskarsintaa vastaan taisteleva SJK haki arvokkaan kolmen pisteen saaliin Rovaniemeltä. Seinäjokisten ainoan maalin viimeisteli pirteästi esiintynyt Denys, joka tykitti pallon ovelasti etuylänurkkaan. Myös Maximo Tolonen oli hyvällä pelipäällä.

Ensimmäistä puoliaikaa hallitsi selvästi SJK, mutta toisella puoliajalla RoPS oli aloitteellisempi. Viimeisellä kymmenminuuttisella Aleksandr Kokko sai pallon näyttävällä takavasaralla pallon maaliinkin, mutta osuma hylättiin Kokon rikottua puolustajaa.

Ottelutulosten myötä PS Kemin putoaminen Veikkausliigasta varmistui. SJK, TPS ja nyt karsijan paikalla majaileva IFK Mariehamn mahtuvat kolmen pisteen sisälle. Sarjan kärkipäässä KuPS, Honka ja Ilves vaanivat sarjakakkosena olevaa RoPS:ia neljän pisteen päässä.