Jo muutamien kuukausien ajan huhuttu kauppa, jossa legendaarisesta maalitykistä Ronaldosta tulee Real Valladolidin pääomistaja, on vahvistettu tänään. Ronaldo osti 51 prosentin enemmistöosuuden Espanjan pääsarjaan täksi kaudeksi nousseesta Valladolidista.

Kauppasumma oli tiettävästi varsin edullinen, 30 miljoonaa euroa. Sillä ei nykypäivänä saisi oikein minkäänlaista supertähteä, mutta Espanjan pääsarjaseuran kylläkin.

Ronaldosta tulee samalla myös Valladolidin puheenjohtaja.

Real Valladolid C.F.

@realvalladolid
📸💜 @ronaldo ya presume de la blanquivioleta

#RealValladolid

– Uutta johtoa määrittelee neljä sanaa: kilpailukyky, läpinäkyvyys, vallankumous ja sosiaalisuus. Haluamme muodostaa parhaan mahdollisen joukkueen ja tiedottaa toimistamme selkeästi. Kaikessa toiminnassamme on selkeä sosiaalinen sisältö.

– Haluan, että me kaikki muodostamme tämän seuran, ja kutsunkin kannattajat mukaan osallistumaan projektiin. Antakaa meille ideoita, mielipiteitä, kritiikkiä ja toivoa. Haluan, että te muodostatte osan Real Valladolidin nykyisyydestä ja tulevaisuudesta, Ronaldo sanoi lehdistötilaisuudessa.

Mediatietojen mukaan seuran vanha puheenjohtaja ja pääomistaja Carlos Suárez jatkaa edelleen taustatehtävissä. Suárez on toiminut puheenjohtajana vuodesta 2001 lähtien.

Syyskuussa 42 vuotta täyttävää Ronaldoa pidetään yhtenä kaikkien aikojen parhaista jalkapalloilijoista ja maalintekijöistä. Brasilialainen pelasi uransa aikana muun muassa Real Madridissa, Barcelonassa sekä molemmissa Milanon Serie A -seuroissa. Ronaldo voitti myös kahdesti urallaan Ballon d’Or -palkinnon.