Huuhkajien ykkösvahti Lukas Hradecky sai juhlia sunnuntaina ensimmäistä nollapeliään uudessa seurassaan Bayer Leverkusenissa. Leverkusen kukisti Mainzin Kai Havertzin maalilla 1-0 ja hyvästeli Bundesliigan nollakerhon kolmen tappiollisen ottelun jälkeen. Hradeckylle tilastoitiin ottelussa viisi torjuntaa.

Suomalaisvahti esiintyy tuoreeltaan myös Saksan vuoden 2024 EM-kisahaun mannekiinina. Hradecky on kertonut suomeksi innostuksestaan saksalaista jalkapalloa ja Saksaa kohtaan, ja on paljastanut syitään, miksi halusi Bundesliigaan jäädä.

– Tykkään ainakin tästä saksalaisesta olutkulttuurista. Täällä on helvetin hyviä vehnäoluita. Sen takia jäinkin tänne Bundesliigaan, hyväntuulinen Hradecky heittää Facebookissa julkaistulla videolla (video katsottavissa tästä).

– Jo silloin, kun pelasin Tanskassa, tuli Bundesliigaa katsottua aika paljon televisiosta. Täällä näytti olevan aina hemmetisti meininkiä, hieno kannattajakulttuuri ja aina katsomot täynnä.

https://www.facebook.com/UnitedByFootball2024/videos/474282833072062/

– Se on hienointa tässä maassa, että ikinä ei ole peliä, missä stadionit eivät olisi täynnä. Tunnelmat ovat laidasta laitaan aivan loistavia, erinomainen bundesliigafutiksen lähettiläs Hradecky jatkaa.

Yksi merkittävä toive Hradeckylla on myös Saksan EM-isännyyden lisäksi. Se on tietysti se, että hän ja Suomen A-maajoukkue olisivat myös kisoissa mukana.

– Jalkapallossa ei voi oikein ikinä mitään suunnitella, vaan voi vain unelmoida. Toivottavasti skenaario toteutuu, sillä olisihan se hienoa pelata kahdeksan vuoden jälkeen täällä toisessa kotimaassa oman isänmaan puolesta.

– EM2024 täällä Saksassa. Toivottavasti me ollaan kaikki yhdessä täällä kannustamassa Huuhkajia. Eiköhän tehdä unelmista totta. Nähdään täällä, Hradecky toivottaa videon lopuksi.

Vuoden 2024 EM-kisaisäntä valitaan tulevana torstaina Nyonissa. Kisoja hakee vain kaksi maata, Saksa sekä Turkki.

Saksa (kisakaupunkinaan München) on yksi vuoden 2020 EM-kisojen 12 isäntämaasta, mutta Turkissa ei kahden vuoden kuluttua EM-kisoja pelata.