Jos joku epäili vielä kesällä Teemu Pukin sopeutumista Englannin kentille miehen siirryttyä Tanskan Superliigasta Mestaruussarjan Norwichiin, niin tuskin epäilee enää. Pukki on vaientanut epäilijät sillä kauneimmalla ja parhaalla tavalla – mättämällä maaleja ottelusta toiseen.

Keskiviikkona Pukki teki kauden neljännen sarjamaalinsa Readingin verkkoon (lue uutinen). Huuhkajien maaottelut mukaan lukien Pukki on maalannut nyt neljässä ottelussa putkeen. Kun katsotaan kaikkia suomalaishyökkääjän otteluita – edelleen maaottelut mukaan lukien – on Pukki jäänyt maalitta vain neljässä kauden 11:stä ottelusta. Neljällä maalilla Pukki on Mestaruussarjan maalitilastossa jaetulla neljännellä sijalla.

Pukin väkevä syysvire on saanut myös paikallislehti Norwich Evening Newsin toimittajan Paddy Davittin pauloihinsa. Vai mitäs mieltä olette näistä Davittin suitsutuksista?

– Cityn Suomen maajoukkuepelaaja on juuri nyt kuin luonnonvoima. Hän ei ainoastaan viimeistellyt kliinisesti kauden seitsemättä maaliaan seura- ja maajoukkueelle, vaan raatoi joka puolella ja teki pystyjuoksuja auttaen joukkuetta paineen keskellä toisella puoliajalla, Davitt kirjoittaa.

– Näimme tarpeettomasti jopa epäitsekkään yrityksen, kun hän murtautui rangaistusalueelle lopussa ja syötti poikittain Alex Tetteylle. Ehkä Pukki oli halukas esittelemään hyväntahtoisempaa puoltaan, kun ottaa huomioon, millaisessa maalivireessä hän on.

[readmore from=Pukki-Teemu]

Jordan Rhodesin pudottaminen penkille kahdessa viimeisessä voitossa puhuu omaa kieltään Pukin vaikutuksesta.

– Sheffield Wednesdayn lainamies saapui kesällä seuraan fanfaarien siivittämänä ja hänen odotettiin johtavan ”Kanarialintujen” rivejä tällä kaudella. Ei odoteta enää. Ei, jos Pukki jatkaa näin musertavassa vireessä. Myös Nelson Oliveiran läsnäolo on enää pelkkä sivuseikka, Davittin arvio Norwichin hierarkiasta kuuluu.