Saapuuko joukkueeseesi suomalaispelaajia, Jonatan Johansson? – ”Toivotaan niin”

Keskiviikkona Veikkausliigan tipsimatsina FC Lahti - SJK! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

Pitkään Suomen A-maajoukkueen luottohyökkääjiin kuulunut Jonatan Johansson sai torstaina uusia töitä, kun hänet palkattiin Skotlannin toisella sarjatasolla pelaavan Greenock Mortonin päävalmentajaksi kaksivuotisella sopimuksella (lue uutinen). Seura on 43-vuotiaalle suomalaiselle jo entuudestaan tuttu, sillä hän aloitti valmennusuransa peliuran päätyttyä juuri Greenock Mortonin junioreissa.

Perjantaina Greenock Morton julkaisi YouTube-tilillään suomalaisen haastattelun. Keskustelussa kysyttiin muun muassa, aikooko Johansson tuoda joukkueeseensa suomalaispelaajia?

– Toivotaan niin, se olisi hienoa. Kuten sanoin, minulla on hyvät kontaktit Suomeen, Johansson vastasi.

– Kuten kuitenkin jo totesin, olen hyvin tyytyväinen tämänhetkiseen kokoonpanoon enkä halua puhua uusien pelaajien hankkimisesta, ”Tintti” täsmensi vastaustaan.

Greenock Mortonissa on pelannut historian saatossa useampikin suomalaispelaaja. Seuran värejä kantoivat 90-luvulla kolmen kauden ajan Marko Rajamäki ja Janne Lindberg sekä hiukan myöhemmin Jani Uotinen. Johansson kertookin haastattelussa erityisestä arvostuksestaan juuri ”Rapa” Rajamäkeä kohtaan.

– Marko on kotoisin Turun seudulta ja TPS oli hänen seuransa. Hän oli joukkueen lapsitähti, joka löi nuorena läpi pitkine vaaleine hiuksineen, kuten varmasti muistatte, Johansson kertaa.

– Hän oli suosikkipelaajani ja kävin katsomassa useimmat TPS:n kotiottelut. Kun hän siirtyi tänne, aloin seurata vähän myös Greenock Mortonia.

– Tutustuin Markoon myöhemmin palattuani Skotlannista Suomeen, sillä hän oli valmentajani TPS:ssä. Olen saanut häneltä paljon neuvoja, sillä hän aloitteli silloin valmennusuraansa. Tunnen myös Janne Lindbergin. Nämä ovat hauskoja yhteyksiä, Johansson hymyilee.

Keskiviikkona Veikkausliigan tipsimatsina FC Lahti - SJK! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!