Saapuuko joukkueeseesi suomalaispelaajia, Jonatan Johansson? – ”Toivotaan niin”

Championshipissä viikkokierros! Hyödynnä riskitön veto tai talletusbonus!

Pitkään Suomen A-maajoukkueen luottohyökkääjiin kuulunut Jonatan Johansson sai torstaina uusia töitä, kun hänet palkattiin Skotlannin toisella sarjatasolla pelaavan Greenock Mortonin päävalmentajaksi kaksivuotisella sopimuksella (lue uutinen). Seura on 43-vuotiaalle suomalaiselle jo entuudestaan tuttu, sillä hän aloitti valmennusuransa peliuran päätyttyä juuri Greenock Mortonin junioreissa.

Perjantaina Greenock Morton julkaisi YouTube-tilillään suomalaisen haastattelun. Keskustelussa kysyttiin muun muassa, aikooko Johansson tuoda joukkueeseensa suomalaispelaajia?

– Toivotaan niin, se olisi hienoa. Kuten sanoin, minulla on hyvät kontaktit Suomeen, Johansson vastasi.

– Kuten kuitenkin jo totesin, olen hyvin tyytyväinen tämänhetkiseen kokoonpanoon enkä halua puhua uusien pelaajien hankkimisesta, ”Tintti” täsmensi vastaustaan.

Greenock Mortonissa on pelannut historian saatossa useampikin suomalaispelaaja. Seuran värejä kantoivat 90-luvulla kolmen kauden ajan Marko Rajamäki ja Janne Lindberg sekä hiukan myöhemmin Jani Uotinen. Johansson kertookin haastattelussa erityisestä arvostuksestaan juuri ”Rapa” Rajamäkeä kohtaan.

– Marko on kotoisin Turun seudulta ja TPS oli hänen seuransa. Hän oli joukkueen lapsitähti, joka löi nuorena läpi pitkine vaaleine hiuksineen, kuten varmasti muistatte, Johansson kertaa.

– Hän oli suosikkipelaajani ja kävin katsomassa useimmat TPS:n kotiottelut. Kun hän siirtyi tänne, aloin seurata vähän myös Greenock Mortonia.

– Tutustuin Markoon myöhemmin palattuani Skotlannista Suomeen, sillä hän oli valmentajani TPS:ssä. Olen saanut häneltä paljon neuvoja, sillä hän aloitteli silloin valmennusuraansa. Tunnen myös Janne Lindbergin. Nämä ovat hauskoja yhteyksiä, Johansson hymyilee.

Championshipissä viikkokierros! Hyödynnä riskitön veto tai talletusbonus!
Edellinen artikkeliRauha maassa ainakin hetken – Tanska nimesi vahvan joukkueen Nations League -avaukseen
Seuraava artikkeliLukas Hradecky avasi mystistä vammaansa: ”Kaljaakaan ei saanut juoda, se oli elämäni rankinta aikaa”