Teemu Pukki: ”Harmittaa, etten itse päässyt kokemaan Old Firmia”

© Kuva: Getty Images

Huuhkajien ja Norwichin maalitykki Teemu Pukki edusti joitakin vuosia sitten Glasgow´n toista suurseuraa, Celticiä. Pukki harmittelee yhä sitä, ettei hän päässyt koskaan kokemaan yhtä maailman tunnetuimmista derbyistä, Old Firmiä – ottelua, joka pysäyttää Skotlannin ja skotit ympäri maailman.

– Kuulin niistä peleistä paljon. Moni seurassa puhui Old Firm -otteluista kaivaten. Minun aikanani Rangers oli alemmissa sarjoissa eikä cupissakaan arpa heittänyt meitä vastakkain, Teemu Pukki kertoi Suomifutis.comille.

– Hieno juttu koko skottifutikselle, että Old Firm -ottelut Celticin ja Rangersin välillä ovat taas kalenterissa. Tietysti olen niitä televisiosta nähnyt ja siitä saa jo pienen kuvan, miten isosta asiasta on kyse. Massiivinen ottelu, yksi maailman tunnetuimmista ottelupareista.

Teemu Pukki arvioi, että sunnuntaina Viasatin kanavilta ja Viaplayn kautta nähtävissä oleva Old Firm -ottelu tulee olemaan tasainen. Celtic oli vielä viime kaudella selvästi niskan päällä.

– Näyttäisi siltä, että Rangers on pystynyt kaventamaan vähän eroa. Pidän yhä Celcitiä suosikkina – ja tietysti toivon itsekin seuran entisenä pelaajana heidän voittoaan – , mutta vaikuttaa, että Rangers on saanut uusien hankintojen myötä vahvistettua jengiään.

– Varmasti myös Steven Gerrard on tuonut sinne jotain. Pukki sanoo seuraavansa Old Firmiä sunnuntaina, mutta lähinnä tulospalveluista. Päätavoite on omassa ottelussa, kun Norwich kohtaa Ipswichin.

– Se on myös vähän kuin paikallisottelu. Iso peli täällä, Pukki miettii.

– Nyt pitäisi saada voitto. Olemme pelanneet ihan hyvin, mutta pisteitä ei ole tullut. Uskoisin, että pian asiat menevät kohdalleen myös tulosten valossa.

Sunnuntain pelin jälkeen Pukki matkustaa Suomeen ja liittyy Huuhkajiin tiistaina. Siitä alkaa valmistautuminen Nations Leaguen avauspeleihin Unkaria ja Viroa vastaan.

– Kunto ja motivaatio ovat kohdallaan. Hienoa, että maajoukkueen kanssa pelataan taas pisteistä. Kotona on hyvä aloittaa nämä pelit. Unkarille on perinteisesti vähän kalavelkoja maksettavana, Pukki vakuuttaa.

Viafree näyttää Huuhkajien Nations League -ottelut Unkaria ja Viroa vastaan. Suomi kohtaa Unkarin ensi viikon lauantaina Tampereella ja 11. syyskuuta Viron Turussa.

Jeremias Fisk