Turun Palloseura matkaa sunnuntaina FC Lahden vieraaksi. Joukkue tarvitsee kipeästi voittoja, jotta se nousisi pois karsijan paikalta. IFK Mariehamn ja SJK ovat turkulaisia sarjataulukossa kaksi pistettä edellä. TPS:n entinen toppari Mikael Liespuu tietää Lahti-ottelun panokset.

– Tepsi ei ole tällä kaudella Lahtea tainnut voittaa. Heillä on vähän vaikeampi loppuohjelma kuin SJK:lla ja Maarianhaminalla, joten nyt olisi tärkeä saada pisteitä. Joka peli on Tepsille on kuin finaali, Liespuu arvelee SuomiFutiksen haastattelussa.

– Heillä on hyvä draivi ja he ovat treenanneet hyvin. Joukkue on kunnossa, joten uskon, että TPS voi olla vahvoilla otteluiden viimeisellä 30 minuutilla.

TPS on saanut vieraspeleistä tällä kaudella vain kuusi pistettä. Liespuu uskoo kuitenkin, että Lahdesta joukkue voi ottaa täyden pistepotin.

– Uusi kärki Sterling Yateke on tuonut aika paljon energiaa hyökkäyspäähän. Puolustus ja keskikenttä ovat olleet melko stabiileja koko kauden, mutta ne ongelmat olivat pitkin kautta sen tehottomuuden ympärillä. Nyt se asia on vähän muuttunut. En tiedä, mitä Riku Sjöroosille on tapahtunut, mutta hän on jäätävässä iskussa.

Lahdella ei ole ottelussa järin suurta panosta, sillä joukkueen sijoitus on todennäköisesti joko seitsemäs tai kahdeksas sarjan päättyessä. Lahti on pelannut peräti kymmenen peräkkäistä ottelua ilman voittoa.

– Toisaalta se on niin, kun pelissä ei ole panosta, niin joukkue pystyy pelaamaan rennosti. TPS:lla on kuitenkin pelissä niin isot panokset, että he pystyvät kääntämään sen varmasti voitoksi.

– Peli tulee olemaan varmaan aika suoraviivaista. Kentät ovat tässä kohtaa vuotta jo siinä kunnossa, että nurmi alkaa pettämään alta. TPS tulee puolustamaan tiukasti ja hyökkää pallon saadessa todella suoraviivaisesti, nykyisin raha-alalla työskentelevä Liespuu toteaa.

Entinen tepsiläinen kertoo oman mielipiteensä siihen, kuka on ollut TPS:n paras pelaaja tällä kaudella.

– ”Sjökke” (Riku Sjöroos) on ollut selvästi syksyn paras, mutta jos mietin koko kautta, niin vastaan Niklas Blomqvist. Hän on pelannut tasaisen hyvin koko kauden. Sen on huomannut silloin, kun hän on pelistä puuttunut. Hänellä on hyvä pelisilmä rytmittää peliä.

Liespuu veikkaa vanhan seuransa raapivan 2-1-vierasvoiton.

Ottelu FC Lahti-TPS alkaa kello 18.30, ja on nähtävissä Ruutu-palvelussa.