TPS:n täsmähankinta on oiva lisä taisteluun sarjapaikasta – ”Enää koko hyökkäyspeli ei kaadu Ääritalon niskaan”

© Kuva: Ilari Isotalo

Veikkausliigan sunnuntain ainoassa ottelussa kohtaavat IFK Mariehamn ja Turun Palloseura. Panokset ovat niin sanotusti tapissa, kun TPS yrittää kammeta itsenä kuiville karsijan paikalta. Joukkueiden välinen piste-ero on tällä hetkellä tasan yksi piste saarelaisten eduksi.

Entinen TPS:n päävalmentaja Marko Rajamäki puntaroi ottelun lähtökohtia.

– Tepsin puolesta puhuu se, että heillä on nyt hyökkääjä, Sterling Yateke. Enää koko hyökkäyspeli ei kaadu Ärtsin (Mika Ääritalo) niskaan. Balanssi pelaamisessa on tämän myötä paljon parempi. Yateke tuo tilaa ja hän menee boksiin taistelemaan palloista. Hän tekee laajalla säteellä töitä ja on liikkeensä vuoksi ainainen uhka vastustajan toppareille. Hän on monipuolinen pelaaja ja pidän siitä, kuinka hän tekee aina liikkeen maalia kohti, Rajamäki kehuu Suomifutis-sivustolle.

– TPS:n täytyy kiittää pohjoisen kaimaseuraa (RoPS:aa) siitä, että Yateke on noin hyvässä kunnossa ja hän on ollut valmis pelaamaan heti. Toinen uusi hyökkääjä Albert Prosa ei puolestaan ole niin hyvässä fyysisessä tikissä, kun hän ei ollut treenannut joukkueen kanssa kuten Yateke, Rajamäki jatkaa.

TPS onnistui myös puolustuspään hankinnassa, kun Zeljko Savic saapui seuraan. Kokenut puolustaja on ollut iso apu joukkueelle.

– Mun mielestä hän on hyvä ja stabiili pelaaja. Se vasen laita on nyt kunnossa. Se laita ei enää vuoda. Vasemmalta puolelta ei ole enää tullut niin paljon maaleja, joka osoittaa, että hän on hyvä pelaaja tässä sarjassa.

Rajamäki uskoo, että kumpikaan joukkue ei tyydy tasapeliin sunnuntain ottelussa.

– TPS haluaa ehdottomasti päästä kuiville ja saada homman omiin käsiin. Sen takia he tarvitsevat nyt voiton. Myöskään Maarianhamina ei tyydy tasapeliin, koska vastaan asettuu heidän alapuolella oleva joukkue. Lisäksi heillä on kotietu. Neljän pisteen eroa voisi sanoa jo kaulaksi, jos he saavat voiton, Rajamäki ennakoi.

– IFK:n puolesta puhuu se, että he saivat viime pelissä tärkeän voiton kotikentällään ja nyt he saavat toisen kotipelin putkeen. TPS:n vierassaldo on taas kovin huono.

Rajamäen näkemyksen mukaan karsijan paikan välttämisestä taistelee enää vain kolme joukkuetta.

– Kemi on käytännössä pelistä ulkona. He hävisivät Turussa niin selkeästi sekä pelillisesti että tuloksellisesti, että siitä on vaikea nousta.

– Kolmen kopla ratkaisee sen, kuka joutuu karsimaan. SJK, IFK ja TPS. Kukaan heistä ei halua karsintaan ja kaikki ovat tavallaan liian isoja seuroja pelatakseen niitä pelejä, vaikka pitkässä sarjassa joukkueet sijoittuvat aina oikeille paikoille. Edessä on nyt isoja pelejä isoilla panoksilla.

Jesse Happonen


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.