Veikkausliigan ihmenousu veti IFK-luotsin hiljaiseksi: ”Tätä ei saa tapahtua enää koskaan”

© Kuva: Juha Tamminen

Maarianhaminassa pelattiin sunnuntaina yksi veikkausliigakauden erikoisimmista otteluista, jolle koko sarjan historiastakaan tuskin montaa verrokkia löytyy. Kotijoukkue IFK Mariehamn johti ottelua 51 peliminuutin jälkeen 2-0, mutta sitten Ilves pani hyrskynmyrskyn. Tamperelaiset takoivat reiluun puoleen tuntiin peräti kuusi maalia. Kun vielä IFK:kin teki lopussa lohtumaalin, kirjattiin lopputulokseksi ”tenniserä” 3-6 (lue ottelusta lisää täältä).

IFK Mariehamnin päävalmentaja Peter Lundberg ei voinut kuin pyöritellä päätään pelin jälkeen.

– Kun Ilves sai 2-1-kavennuksen, edessä olikin painajainen. Olimme shokissa, täysin lamaantuneita ja romahdimme täysin. Luulimme että olemme nyt vahvempia kuin aiemmin, mutta kuusi maalia 35 minuutissa, Lundberg surkutteli Veikkausliigan kotisivuilla.

– Täysin käsittämätöntä, emme voi kuin pyytää anteeksi ja tätä ei saa tapahtua enää koskaan.

Samat joukkueet olivat kohdanneet edellisessä ottelussaan vain neljä päivää aiemmin. Ilves lähti vieraspeliin todella nuorella joukkueella, sillä sen avauskokoonpanon keski-ikä oli vain hieman yli 21 vuotta. Juuri rotaatiossa oli kuitenkin nousun ja voiton avain.

– Toisella jaksolla IFK selvästi väsähti. Se, että he vaihtoivat vain yhden pelaajan viime pelistä loukkaantumisen vuoksi, alkoi näkyä. Aloimme pelata suorempaa palloa kovalla kulutuksella olleita saarelaisia vastaan. Meillä oli enemmän vaihtuvuutta ja hyvät energiatilat, Ilveksen luotsi Jarkko Wiss selvitti Ilveksen kotisivuilla.

– Meillä oli viisi A-junnua avauksessa. Sieltä löytyi näyttämisen halua ja ennakkoluulottomuutta. Mahtava esitys kokenutta ja rutinoitunutta Maarianhaminaa vastaan.