Veikkausliigan pronssikamppailu on yksi loppukauden mielenkiintoisimmista taistoista. Himmeimmästä mitalista ja samalla europelipaikasta taistelee käytännössä kolme seuraa: FC Honka, KuPS ja Ilves.

Kolmikko on sarjataulukossa neljän pisteen sisällä toisistaan, mutta Ilves on pelannut yhden pelin toisia vähemmän. Honka on kolmantena, kun sillä on pisteitä 47. KuPS:lla on 45 pistettä ja Ilveksellä 43.

Lauantaina jokainen joukkue on tulessa, kun KuPS isännöi Honkaa ja Ilves turkulaista Interiä. Asetelmat voivat näyttää huomenna jo siis täysin erilaisilta.

Entinen KuPS-koutsi Marko Rajamäki kertoo Suomifutis-sivustolle, missä tällä hetkellä mennään pronssikamppailun suhteen.

– Sekä KuPS että Honka tarvitsevat lauantaina voittoa, mutta Ilves toivoo pelistä tasuria. Kaikilla näillä kolmella joukkueella on hyvät ja huonot puolensa loppukautta ajatellen. Ilveksen puolesta puhuu ohjelma. Heillä se ei ole mahdottoman kova ja lisäksi Ilveksellä on yksi rästipeli pelaamatta Lahtea vastaan, joka on joukkue jolla ei ole mitään panosta.

– Hongan vahvuus on se, mten he toimivat joukkueena kentällä. Mielestäni Honka on ollut sarjan pallollisesti paras joukkue, jos HJK:ta ei lasketa mukaan. Heidän pelinsä on kaikkein monipuolisinta, kun huomioidaan kaikki kierrokset. Heillä kuitenkin vaikea ohjelma, kun ensin on KuPS vieraissa, jonka jälkeen seuraava peli Klubia vastaan.

– Materiaalinsa puolesta KuPS on puolestaan näistä kolmesta joukkueesta paras. He tarvitsevat silti Honkaa vastaan voiton, jos he haluavat pronssia, Rajamäki ennakoi jännittävää Veikkausliiga-kierrosta.

Viime kierroksella KuPS taisteli tasapelin RoPS:n vieraana. Honka puolestaan otti maalin voiton PS Kemistä.

He (KuPS) varmasti pettyivät viime pelissä Rovaniemellä tasatulokseen. He olisivat halunneet ja kenties ansainneetkin enemmän.

– Avainkysymyksiä on se, pystyvätkö Pirttijoki (Juho) ja Manga (Tabi) pelaamaan Honkaa vastaan. Hongan kysymysmerkki on puolestaan Kandji (Macoumba). On mielenkiintoista nähdä, minkälaiset kokoonpanot joukkueet saavat jalkeille. Edellä mainitut ovat kaikki sellaisia pelaajia, jotka voivat vaikuttaa ottelun lopputulokseen, Rajamäki toteaa.