Suomen A-maajoukkue jatkaa otteluitaan Nations Leaguessa reilun kahden viikon kuluttua. Kilpailutilanne hyökkäyspäähän käy kuumana, sillä useat suomalaiset ovat olleet huippuvireessä Euroopan sarjoissa. Yksi kuuma nimi on Puolan pääsarjassa vahvasti pelannut Petteri Forsell.

LUE MYÖS suomalaisten hyökkääjien huippuvireestä tästä.

Huuhkajat otti kaksi voittoa Nations Leaguen avausotteluissa Viroa ja Unkaria vastaan. Siinä mielessä kokoonpanomuutosten tekeminen ei ole helppoa päävalmentaja Markku Kanervalle. Forsell on tehnyt Puolan liigassa kuusi maalia ja hän on sarjan maalipörssissä toisena. Hinku Huuhkajiin on kova.

– Tiedän, että minulla on annettavaa maajoukkueelle. Minulla on jalkapalloilijana sellaisia asioita, joita ei ole välttämättä kovin monella muulla suomalaisella. Sitten taas joillain pelaajilla on ominaisuuksia, joita minulla ei ole, Forsell sanoi Yle Urheilulle.

Kanerva kertoi Yle Urheilulle, että Forsellin otteita on seurattu tarkasti. Forsell on ollut edellisen kerran A-maajoukkueen mukana reilu vuosi sitten. Kanerva korosti, että tärkeintä Huuhkajien kannalta on oikeanlainen roolitus.

[readmore from=huuhkajat]

– Pelaamisessa on oikeastaan kolme puolta: puolustus-, hyökkäys- ja erikoistilannepelaaminen. Näitä kaikkia joutuu miettimään, kun ajattelee kokoonpanoja. Petterin kautta tulee varmasti hyökkäysvoimaa erikoistilanteisiin. Tuleeko niin paljoa puolustusvoimaa erikoistilanteisiin. Siitä voidaan keskustella.

Onnistumisia on tullut suomalaishyökkääjien osalta laajalla rintamalla. Teemu Pukki pelaa loistavaa alkukautta Norwichissa, Jasse Tuominen on onnistunut BATE Borisovissa, Berat Sadik iskee maaleja liukuhihnalta Kyproksen sarjassa ja Rasmus Karjalainen on ollut huippuvedossa Veikkausliigassa.

Nyt voi todella sanoa, että Kanervalla on positiivinen ongelma hyökkäyspään valintojen suhteen.

– Varmasti Petterillä olisi käyttöä, mutta niin olisi varmasti monella muullakin. En ota joukkueeseen kuutta hyökkääjää, jos käytän maksimissaan kolmea tai neljää. En ota turhaan ketään sinne palkinnoksi hyvin pelaamisesta tai maalien tekemisestä, Kanerva muistutti.

Katso Huuhkajien tulevat ottelut Nations Leaguessa ja lohkotilanne tästä.