Chelsea kohtaa tänään Derby Countyn Englannin Liigacupissa. Vierasjoukkuetta valmentaa Blues-ikoni Frank Lampard. Tällä ei kuitenkaan ole mitään tekemistä Stamford Brigen isäntien erikoislaatuisen, ottelua koskevan päätöksen suhteen, vakuuttaa Chelsea-valmennuksen Gianfranco Zola.

Erikoislaatuinen päätös on se, että Chelsea haluaa antaa Mason Mountille ja Fikayo Tomorille luvan pelata ottelussa; molemmat ovat sen omia pelaajia, lainasopimuksella Derbyssa. Valioliigassa omaa seuraa vastaan pelaaminen on kiellettyä, Mestarien liigassa taas ei. Liigacupin säännöt antavat pelaajan oikeudet omistavalle seuralle oikeuden päättää asiasta.

Zola avaa tilannetta.

– Kyse ei ole tuntemuksistamme Lampardia kohtaan. Uskomme, että Mountin ja Tomorin pelaaminen meitä vastaan auttaisi heitä kasvamaan pelaajina nopeammin.

Vaikka päätös on erikoinen, on toki selvää, että lainasopimuksia tehdään nimenomaan pelaajien kokemusten kartuttamiseksi.

– Mitä enemmän he pelaavat valioliigajoukkueita vastaan, sitä enemmän he saavat kokemusta, ja sitä paremmin me pystymme arvioimaan sitä. Oli hieno mahdollisuus saada nähdä heidän pelaavan edessämme, ja tartuimme siihen.

Mikäli pelaajat onnistuvat maalinteossa omiaan vastaan, saavatko he tuulettaa osumiaan?

– Se on heistä kiinni, mutta miksipä ei? Toivottavasti he eivät kuitenkaan juhli aivan liikaa.

Lähde: The Telegraph