Huuhkajat arvostelussa: Viro-ottelun arvosanat pelaaja pelaajalta

© Kuva: Juha Tamminen
Tänään livenä Köln-Leipzig!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Suomi nappasi perjantaina jo kolmannen peräkkäisen voittonsa Nations Leaguessa, kun Viro kaatui Tallinnan illassa 1-0. Maalintekijänä toimi jälleen Teemu Pukki, joka on on iskenyt Huuhkajien kaikki kolme maalia kilpailussa.

Takana on nyt kolme 1-0-voittoa, ja Suomi on C-liigassa lohkonsa kärjessä. Maanantaina Tampereelle saapuu vieraaksi lohkokakkonen Kreikka, joka voitti perjantaina omassa ottelussaan Unkarin 1-0.

Suomifutis.com arvioi kaikkien kentällä käyneiden pelaajien perjantaisen suorituksen asteikolla yhdestä kymmeneen.

Lukas Hradecky – 6

Hradecky sai olla maalillaan varsin rauhassa, mutta hoiti tarpeen tullessa tilanteet kunnialla kotiin. Pelin avaaminenkaan ei tuottanut vaikeuksia, sillä Viron prässi oli suurelta osin lähes olematonta. Perusvarmaa pelaamista ykköstorjujalta.

Jukka Raitala – 5

Seurajoukkueessaan Montreal Impactissa Raitala on pelannut tällä kaudella enimmäkseen topparina. Perjantaina hän esiintyi Suomen puolustuksen oikealla laidalla. Raitala nousi hyökkäyksiin mukaan paljon harvemmin kuin vasemmalla puolella pelannut Jere Uronen, mikä saattoi johtua myös valmennuksen ohjeista. Raitala joutui tekemään pari ns. taktista rikettä, joilta oltaisiin voitu välttyä paremmalla pelaamisella niin yksilö- kuin joukkuetasolla.

Joona Toivio – 6

Pallo poltteli pariin otteeseen Toivion jaloissa, mutta pääasiassa hän kierrätti pelivälinettä muun alakerran tavoin hyvin. Viron lailla pelannutta joukkuetta vastaan pallollisena etevämpi toppari olisi ehkä vaikuttanut luonnollisemmalta vaihtoehdolta avaukseen, mutta Toivio hoiti perustehtävänsä ja kaksinkamppailut huolella. Hieman paremmalla sihdillä Toivion pitkät avaukset olisivat voineet tuottaa enemmänkin harmia Viron puolustukselle.

Paulus Arajuuri – 7

Hyviä katkoja ja syöttöjä läpi ottelun. Haki peliä avatessa rohkeasti syöttöjä Viron muodon sisään. Arajuuri näytti, miksi hän on tällä hetkellä joukkueen avainpelaajia.

Jere Uronen – 6

Maajoukkueen selkeä ykkösvaihtoehto omalle pelipaikalleen. Uronen pääsee oikeuksiinsa, kun hän pääsee nousemaan laidallaan ja härnäämään puolustajia laitalinkin kanssa. Piristyi ottelun edetessä huomattavasti.

Tim Sparv – 6

Hoiti hommansa kapteenin elkein. Sparvin rauhallisuus pallon kanssa tuo rauhallisuutta myös alakerran pelaamiseen. Kykenee löytämään hyökkääjät maata pitkin, jos hänelle annetaan tilaa.

Rasmus Schüller – 7

Uudesta ”rouhija-Schülleristä” voi olla vielä paljonkin hyötyä Suomen 4-4-2-systeemissä. Otti heti pelin alussa tärkeitä katkoja, kun Suomen avaaminen haki vielä uomiaan. Schüller liikutti palloa tehokkaasti ja nopeasti. Haki aktiivisesti pelivälinettä toppareilta ja otti roolia pallollisena.

Pyry Soiri – 5

Tuli tunnin pelin jälkeen vaihtoon. Perjantain esityksestä jäi mieleen, että tuossa vaiheessa kaikki paukut oli jo annettu. Soirin kohdalla on otettava huomioon myös hänen hiljattain kärsimä loukkaantumisensa. Säväytti pariin otteeseen tempokuljetuksillaan, mutta päätyi myös usein pelaamaan palloa alaspäin. Parempaakin on nähty ja parempaa on varmasti luvassa.

Robin Lod – 6

Antoi syötön Pukin voittomaaliin. Kyseessä ei ollut maailmaa mullistava oivallus, mutta se oli silti hyvin painotettu syöttö vaaralliselle alueelle. Pääsi käyttämään vahvuuksiaan pariin otteeseen, mutta Lodilta odotetaan enemmän.

Jasse Tuominen – 5

Pelaaminen Pukin kanssa toimi aiemmissa otteluissa paremmin. Tuominen tekee paljon töitä, mistä hänelle on annettava kunniaa. Viron matalaa blokkia vastaan pelaaminen tuotti kuitenkin vaikeuksia. Nuorukaisella riittää näytönhaluja, mutta maalipaikoissa innostus paistaa keskittymisen ja huolellisuuden läpi.

Teemu Pukki – 8

Pukki paiskii töitä molempiin suuntiin, tekee hyviä juoksuja ja ratkaisee otteluita omalla panoksellaan. Viimeistely onnistuu myös sillä heikommalla jalalla. Pukki uhkuu itseluottamusta ja härnää vastustajia jatkuvasti.

Petteri Forsell – 6

Tuli vaihtopelaajista ensimmäisenä sisään ja osallistui erittäin aktiivisesti pelinrakenteluun. Väläytti myös tulista kutiaan. Ehdottomasti mielenkiintoinen vaihtoehto Huuhkajiin.

Glen Kamara – 6

Tuli viimeiseksi 20 minuutiksi Schüllerin tilalle. Kamara kolkuttelee jo avauskokoonpanon ovia. Hakee palloa aktiivisesti ja liikuttaa sitä hyvin. Mahdollisesti taitavampi vaihtoehto keskikentälle kuin yksikään toinen pelaaja.

Eero Markkanen –

Tuli kentälle vasta 88. minuutilla Tuomisen tilalle.

Tänään livenä Köln-Leipzig!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS