IFK Mariehamnin historiallisen suuret satsaukset pelaajistoon ei näy sarjasijoituksessa – ”Jokin on mennyt vikaan”

© Kuva: Juha Tamminen
Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Veikkausliigan häntäpään taistelussa koko kauden ajan pelannut IFK Mariehamn saa vaikean kautensa päätökseen, kun joukkue isännöi sarjan viimeisellä kierroksella Kuopion Palloseuraa.

IFK on vain kaksi pistettä edellä Turun Palloseuraa, joka on tällä hetkellä joutumassa liigakarsintaan. Saarella velloo jännittynyt tunnelma lauantaisen ottelun alla.

– Kyllä se on aistittavissa ilmapiirissä, Maarianhaminassa asuva valmentajalegenda Pekka Lyyski toteaa SuomiFutis.com-sivustolle.

Hän uskoo, että IFK voi voittaa pronssista tiukasti taistelevan KuPS:n.

– Totta ihmesssä on mahdollisuus. Kaikkea voi tapahtua. KuPS on suosikki, mutta itse näen, että IFK:n tulisi itse tämä homma (sarjapaikka) hoitaa, eikä luottaa toisten tuloksiin. Olisihan se ihan kauhuskenaario, että IFK putoaisi liigasta.

IFK ei pääse kuitenkaan ihan parhaimmalla kokoonpanollaan otteluun.

Coulibaly (Hamed) on pois ja Petrovicilla (Gabriel) on ollut terveyshuolia tällä viikolla.

– Kyllä Tepsillä on ihan yhtä hyvät mahdollisuudet lauantaina voittoon (HJK:ta vastaan) kuin IFK:lla. Sen takia juuri IFK:n on keskityttävä siihen omaan tekemiseen.

Lyyski on ollut pettynyt joukkueen suorittamiseen läpi kauden. Tälle kaudelle hankitut pelaajat eivät ole onnistuneet toivotulla tavalla.

– IFK satsasi pelaajistoonsa täksi kaudeksi ehkä enemmän kuin koskaan koko historiansa aikana. Vaikea sanoa, riittääkö Superettanin pelaajien taso Veikkausliigaan? Sitä on syytä pohtia.

– IFK:lla on nyt liian iso ja liian kalliilla tehty ryhmä, jotta tulos voisi olla näin huono. Jokin on mennyt vikaan.

Saarella kohtaa kaksi joukkuetta, joilla on pelissä isot panokset. KuPS on tasapisteissä FC Hongan kanssa, joten pronssikamppailu on sanalla sanoen kiivas.

– Mitali on aina mitali, joten siinä mielessä paineiden suhteen puntit ovat tasan. Kyllä pelaajien päät nollaantuu, kun peli alkaa. Karsimiset sun muut eivät saa olla kallossa, tai rentous häviää pelistä.

– Kamppailu tästä pelistä tulee. Kenttä ei ole enää niin hyvässä kunnossa ja nytkin on satanut paljon. Tämä on vääntö, jossa myös sattumalla voi olla sijaa, Lyyski arvioi.

Ykkösestä liigakarsintaan tulee joko HIFK tai KPV. Lyyskin näkemyksen mukaan joukkueet pystyvät lyömään kampoihin liigajoukkueille.

– Katselin sen viime kierroksen HIFK:n ja KPV:n välisen ottelun. Mielestäni he voivat hyvinkin hoitaa
homman karsinnoissa.

Jesse Happonen

Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!