Manchester Cityn keskikenttämies Kevin De Bruyne tekee parhaillaan yllättävänkin nopeaa paluuta pelikuntoon, loukkaantumisensa jälkeen. Sairauslomansa aikana belgialaisella on kuitenkin ollut aikaa muun muassa arvioida joukkueensa hahmoja.

De Bruyne nostaa esiin pelillisistä, ja niiden taustalla tietysti myös luonteen lujuudellisista seikoista suuresti arvostamansa David Silvan.

– Sanoisin, että David on joukkueen paras pelaaja. Hän on jatkanut huipputasolla jo 13 tai 14 vuotta, ja se on kova suoritus, 27-vuotias sanoo Sky Sportsille.

– Tiedän, miten raskaita asioita hän kävi läpi poikansa suhteen viime vuonna. Pelitason säilyttäminen tällaisesta huolimatta, se on uskomatonta.

Kentän ulkopuolisiin asioihin liittyen poiminnoissa on mukana enemmän huumoria.

Benjamin Mendy on joukkueen pelleilijä, ainakin sosiaalisessa mediassa. Tosielämässä hän saattaa olla rauhallisempi, mutta viestimien parissa hänestä tulee hullu. En tiedä, mitä hän somessa tekee, mutta on siellä koko ajan.

Osa jalkapalloilijoista on tarkkoja pukeutumisestaan. Bernardo Silva ei De Bruynen mukaan todellakaan kuulu heihin.

– Hänen tyylinsä on kammottava! 24-vuotiaana hän pukeutuu kuin nelikymppinen. Bernardolla on aina samat, likaiset, kuluneet valkoiset kengät. Pistää miettimään, että ”osta nyt ihmeessä uudet, ihan oikeasti, sinulla on siihen varaa”.

Rytmitaju on kentällä tärkeää, siitä kiitosta saavat myös sen ulkopuolelta niin Raheem Sterling, kuin ehkä enemmän yllättäen myös tanssilattialla hyvin esiintyvä John Stones.

Oleksandr Zintšenkon ei pitäisi belgialaisen mukaan laulaa.

– Hän tekee sitä koko ajan, mutta on siinä todella huono. Kukaan ei halua kuulla hänen lauluaan!