Jere Urosen edustaman Genkin huima, 27 peliä kestänyt tappioton putki tuli yllättäen päätökseen torstai-iltana, kun belgialaisjoukkue vieraili Eurooppa-liigassa norjalaisen Sarpsborgin kotikentällä. Sarpsborg nappasi voiton ja kolme pistettä maalein 3-1.

Erityisen yllättävän Sarpsborgin voitosta tekee se, että sillä puolestaan oli allaan seitsemän ottelun tappioputki ennen Genkin vierailua Norjassa. Tappioista viisi oli tullut Norjan pääsarjassa ja kaksi Eurooppa-liigan vieraspeleissä, ensin Maccabi Tel Avivin ja sitten Besiktasin vieraana.

Sarpsborgin maalilla torjui ottelussa FC Lahdessa alkukauden pelannut venäläistorjuja Aleksandr Vasyutin. Huuhkajien Jere Uronen puolestaan pelasi ottelussa toisen puoliajan.

[readmore from=Genk]

Genkin päävalmentaja Philippe Clement syytti kauden ensimmäisestä tappiosta olosuhteita.

– Olosuhteet olivat tänään hyvin erityiset. Se oli hankala synteettinen kenttä, jota vieläpä kasteltiin. Siten siitä tuli kuin luistelurata, Clement totesi Sporzan haastattelussa Voetbalprimeurin mukaan.

– Meillä oli fantastinen tappioton putki, ja sääli, että ensimmäinen tappio tuli tällä tavoin. Minusta ei tuntunut siltä, että Sarpsborg olisi pelannut paremmin.