Kriisiseura katkaisi Eurooppa-liigassa vastustajan 27 pelin tappiottoman putken – ”Kenttä kuin luistelurata”

© Kuva: Juha Tamminen
Viekö Sadio Mané Senegalin voittoon? Nappaa riskitön veto tai talletusbonus!

Jere Urosen edustaman Genkin huima, 27 peliä kestänyt tappioton putki tuli yllättäen päätökseen torstai-iltana, kun belgialaisjoukkue vieraili Eurooppa-liigassa norjalaisen Sarpsborgin kotikentällä. Sarpsborg nappasi voiton ja kolme pistettä maalein 3-1.

Erityisen yllättävän Sarpsborgin voitosta tekee se, että sillä puolestaan oli allaan seitsemän ottelun tappioputki ennen Genkin vierailua Norjassa. Tappioista viisi oli tullut Norjan pääsarjassa ja kaksi Eurooppa-liigan vieraspeleissä, ensin Maccabi Tel Avivin ja sitten Besiktasin vieraana.

Sarpsborgin maalilla torjui ottelussa FC Lahdessa alkukauden pelannut venäläistorjuja Aleksandr Vasyutin. Huuhkajien Jere Uronen puolestaan pelasi ottelussa toisen puoliajan.

Genkin päävalmentaja Philippe Clement syytti kauden ensimmäisestä tappiosta olosuhteita.

– Olosuhteet olivat tänään hyvin erityiset. Se oli hankala synteettinen kenttä, jota vieläpä kasteltiin. Siten siitä tuli kuin luistelurata, Clement totesi Sporzan haastattelussa Voetbalprimeurin mukaan.

– Meillä oli fantastinen tappioton putki, ja sääli, että ensimmäinen tappio tuli tällä tavoin. Minusta ei tuntunut siltä, että Sarpsborg olisi pelannut paremmin.

Viekö Sadio Mané Senegalin voittoon? Nappaa riskitön veto tai talletusbonus!