Miljoonien jättipotti tulossa – näin lähellä Huuhkajat on Nations Leaguen lohkovoittoa

© Kuva: Juha Tamminen
Veikkausliigassa FC Inter - RoPS! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Suomi voitti Kreikan upealla tavalla Ratinan nurmella maanantai-iltana lukemin 2-0. Suomi tarrasi voitolla tiukasti kiinni lohkovoittoon Nations Leaguessa.

LUE LISÄÄ Suomen ja Kreikan välisestä ottelusta tästä.

Huuhkajat on voittanut kaikki neljä otteluaan maalierolla 5-0. Suomi pelaa vielä marraskuussa kaksi vierasottelua Kreikkaa ja Unkaria vastaan. Yksi piste jäljellä olevista otteluista varmistaa lohkovoiton ja jatkopaikan Nations Leaguen C-divisioonan jatkopeleihin. Jopa yhden maalin tappio Kreikkaa vastaan riittäisi lohkovoittoon.

Lohkovoitto olisi myös taloudellisesti tärkeä, sillä lohkovoitosta Palloliitto tienaisi 1,125 miljoonaa euroa. Siihen päälle pelkästä osallistumisesta Nations Leagueen tulee vielä toiset 1,125 miljoonaa euroa, joten lohkovoitto toisi Palloliitolle 2,5 miljoonaa euroa.

Katso Huuhkajien lohkotilanne tästä.

Lohkovoitto tarkoittaisi sitä, että Suomi pelaisi EM-kisapaikasta. Mikäli Suomi ei selviä EM-kisoihin perinteisten EM-karsintojen kautta, olisi takaportti olemassa Nations Leaguen jatkopeleissä.

EM-karsinnat alkavat ensi keväänä 2019. Nations Leaguen jatkopelit pelataan keväällä 2020. C-divisioonan lohkovoittajat tai parhaat kakkoset, jotka eivät ole varmistaneet kisapaikkaa EM-karsintojen kautta, pelaavat yhdestä kisapaikasta. Jatkopelit koostuvat yksiosaisesta välierästä ja yksiosaisesta finaalista.

Veikkausliigassa FC Inter - RoPS! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!