FC Lahti tiedotti maanantaina todella nimekkäästä vahvistuksesta, kun se kertoi hankkineensa 1+1 -vuotisella sopimuksella saksalaisen maalivahdin Patrick Rakovskyn (lue uutinen). Rakovsky pelasi Saksan juniorimaajoukkueissa kaikkiaan 15 ottelua, ja vuonna 2012 hänet palkittiin todella arvostetulla pronssisella Fritz Walter -mitalilla alle 19-vuotiaiden maajoukkueen kolmanneksi parhaana pelaajana (lue lisää).

Rakovsky debytoi Bundesliigassa 18-vuotiaana, ja pelasi Saksan pääsarjassa Nürnbergin paidassa kaikkiaan kahdeksan ottelua. Näistä kolmessa hän piti nollan. Kakkosbundesliigassa miehelle on kertynyt pelejä 31.

Kausina 2015-2016 ja 2016-2017 Rakovsky sai tyytyä Nürnbergissä varavahdin rooliin ja peleihin kakkosjoukkueessa neljännellä sarjatasolla. Siksi hän siirtyikin kesällä 2017 ilmaissiirrolla Belgian toisella sarjaportaalla pelanneeseen Lierseen. Liersen konkurssi jätti kuitenkin Rakovskyn tyhjän päälle, ja siksi matka jatkui nyt Lahteen.

25-vuotias Rakovsky kertoi tarinaansa ja veikkausliigasiirtonsa vaikuttimia Transfermarktin haastattelussa maanantaina.

– Sopimus Lierseen oli minulle kullanarvoinen. Saatuani Nürnbergin vuosina vain vähän pelituntumaa, sain Liersessä kasattua vihdoin itseluottamukseni uudestaan ja näyttää hyviä, tasaisia esityksiä, Rakovsky kertoo.

– Viihdyin hyvin Liersessä ja olin aikeissa allekirjoittaa uuden sopimuksen seuran kanssa, kun konkurssiuutinen tuli. Etenkin seuran työntekijöitä minun kävi sääliksi, sillä he eivät voineet tilanteelle mitään.

– Pari päivää myöhemmin ajattelin: ”Pelasin todella hyvän kauden ja löydän nopeasti uuden seuran”. Kului kuitenkin viikkoja, eikä mitään järkeviä tarjouksia tullut. Silloin mietin, että minkä verran annetuille näytöille todella pannaan painoarvoa.

Liersessä Rakovsky pelasi kahta vaille kaikki joukkueensa ottelut. Pelejä kertyi lokakuusta toukokuuhun 25, mutta sitten konkurssi jätti miehen tyhjän päälle. Nyt tsekkiläisen isän poika, ja lapsuutensa osin Prahassa viettänyt Rakovsky on iloinen FC Lahdelta saamastaan mahdollisuudesta.

– Olen iloinen ja kiitollinen, että seura antaa minulle tilaisuuden taas pelata. Olin valmentaja Sami Ristilän kanssa välittömästi samalla aaltopituudella. Hän teki minulle erittäin selväksi, että halusi saada minut ehdottomasti joukkueeseensa, Rakovsky paljastaa.

Veikkausliigan voimasuhteet ovat Rakovskylle jo entuudestaan tuttuja. Lahden kanssa on kuitenkin tarkoitus myös menestyä, joskin Veikkausliiga lienee miehelle pelkkä välietappi.

– HJK ei ole noin vain ohitettavissa. Haluamme kuitenkin osallistua taistoon heti heidän takanaan ja tähtäämme europeleihin oikeuttaviin sijoituksiin.

– Koska vaimoni on kotoisin USA:sta, toivoisin siirtyväni myöhemmin tulevaisuudessa USL:ään tai MLS:ään, Rakovsky ilmoittaa.