Nyt se on varmaa – uskomaton Wayne Rooney raahasi joukkueensa playoffeihin

© Kuva: Getty Images

Wayne Rooney on tällä hetkellä Washingtonin urheilusankari numero yksi – tai miksei saman tien koko MLS-sarjan. Kun Manchester United -legenda aloitti DC Unitedissa heinäkuussa, oli joukkue koko liigan hännänhuippuna.

Nyt, reilut kolme kuukautta myöhemmin DC United juhlii playoff-paikkansa varmistumista, kierros ennen MLS:n runkosarjan päättymistä. United kaatoi ratkaisuottelussa Alexander Ringin New York City FC:n maalein 3-1, ja Rooney viimeisteli maaleista kaksi.

Viimeisessä kuudessa ottelussaan Rooney on tehnyt kahdeksan maalia, ja United on voittanut näistä viisi ja pelannut kerran tasan.

Samaan aikaan pelatussa ottelussa Montreal Impact voitti Toronto FC:n 2-0. Jukka Raitala pelasi Montrealin vasempana laitapuolustajana täydet minuutit. Montreal joutui kuitenkin runkosarjan loppusuoralla juuri DC Unitedin ohittamaksi eikä selviytynyt pudotuspeleihin.

Suomalaispelaajista vain Alex Ringin kausi jatkuu pudotuspeleissä, mutta Raitalan ja Rasmus Schüllerin (Minnesota) kausi päättyy jo ensi viikolla.