Ykkösen keskikastiin sijoittuva FF Jaro tiedotti keskiviikkona ensi kauden valmennuskaksikostaan. Seuran päävalmentajana jatkaa Niklas Käcko, joka aloitti joukkueen valmentajana elokuussa Tomi Kärkkäisen saatua potkut. Käcko solmi Jaron kanssa kaksivuotisen sopimuksen.

Käckon valmennuksessa Jaro on saalistanut loppukauden aikana kahdeksasta ottelusta 16 pistettä. Etenkin puolustus on pitänyt, sillä Jaron verkkoon on tehty näissä peleissä vain kolme maalia. Nolla piti jakson aikana kuudessa ottelussa peräkkäin.

– Minulla on erittäin hyvät fiilikset, päävalmentajan pesti on upea juttu. Jaron valmentaminen on tämän alueen yksi upeimmista hommista jalkapallon parissa, Käcko hehkutti tiedotteessa.

Aisaparikseen Käcko saa valmennusuraansa aloittelevan Jonas Portinin, joka on yksi viime vuosien menestyneimmistä Jaron kasvateista.

– On upeaa, että saamme Jonas Portinin mukaan. Se on asia, joka on ollut mielessä jo pitkään. Portin on persoonana täydellinen, hän oli kansainvälisesti todella kovan luokan pelaaja, joka elää jalkapalloa koko sielullaan. Hänellä on todella iso Jaro-sydän. Lisäksi tunnen Jonaksen jo hänen junioriajoistaan lähtien, Käcko jatkaa.

[readmore from=Jaro]

32-vuotias Portin pelasi kaikkiaan 21 maaottelua Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa. Huippulupaava toppari pelasi myös Pikkuhuuhkajien joukkueessa vuoden 2009 EM-lopputurnauksessa Ruotsissa.

EM-kisojen jälkeen Portin siirtyi italialaiseen Ascoliin, ja sieltä myöhemmin samalla sarjatasolla Serie B:ssä pelanneeseen Padovaan. Pelaajaura kuitenkin päättyi kesällä 2012, kun Portinilla todettiin sydänvika.

– Todella hienot tunnelmat tulla takaisin Jaroon. Oma ura loppui pelaajana vähän kesken, joten on mahtavaa päästä Niklaksen kanssa töihin, etenkin kun tunnemme jo entuudestaan, Portin sanoo.

– Ulkomailla pelanneena haluaa tuoda ammattimaisuutta joukkueeseen. Työmäärä on todella tärkeää ja haluan auttaa pelaajia ymmärtämään, mitä huippujalkapallo vaatii.

Jaro on kaksi kierrosta ennen sarjan päätöstä Ykkösessä sijalla kuusi.