Skotlannin suurseura Rangers saa kiittää Huuhkajien entistä hyökkääjää Jonatan Johanssonia siitä, että kolumbialaiskärki Alfredo Morelos paukuttaa nykyään maaleja heidän paidassaan.

Morelos, 22, siirtyi Rangersiin Helsingin Jalkapalloklubista viime vuonna. Hän iski HJK:lle 62 ottelussa yhteensä 46 maalia. Nyt kolumbialaisella on takana saman verran pelejä Rangersissa, ja maaleja on syntynyt 29 kappaletta.

Nykyään Skotlannin toisella sarjatasolla Greenock Mortonia valmentava Johansson toimi Rangersissa apuvalmentajana vuosina 2016-2017. Hän näki Morelosin potentiaalin kuitenkin jo aiemmin toimiessaan Suomen A-maajoukkueen valmennusryhmässä.

– Suomen liiga on todella erilainen verrattuna Skotlannin liigaan. Se on yksi kykyjenetsijöiden haasteista, kun menee katsomaan suomalaista jalkapalloa. Tempo on varsin hidas, se on taktista ja täysin erilaista kuin täällä monin tavoin, kommentoi Johansson BBC:lle.

– Kun katsoo pelaajia, on ajateltava ”miten he sopivat skotlantilaiseen peliin?”. Heidän on oltava kovia ja vahvoja, heillä on oltava luonnetta ja hyökkääjän on kyettävä osallistumaan rakenteluun.

– Siinä mielessä Morelos oli erilainen kuin muut hyökkääjät Suomessa, koska minusta hänellä oli kaikki nuo ominaisuudet. Siksi hän kiinnitti huomiota.

Johansson vihjasi Morelosista Rangersin silloiselle managerille Pedro Caixinhalle, joka halusi kolumbialaisen joukkueeseensa.

Rangers kaavaili Morelosista hyökkääjää, joka voidaan myöhemmin myydä voitolla eteenpäin, ja sellainen hänestä on kehkeytynytkin.

Skottiseura hankki hänet HJK:sta tiettävästi reilulla miljoonan euron korvauksella. BBC:n tietojen mukaan Rangers on jo hylännyt ranskalaisen Bordeaux’n 4,2 miljoonan euron tarjouksen sekä kiinalaisen Beijing Renhen 8,9 miljoonan euron tarjouksen, joka tuli viime tammikuussa kesken kautta.

Viime kuussa Morelos allekirjoitti Rangersin kanssa jatkosopimuksen, joka ulottaa kesään 2022 asti.

Johansson seuraa yhä kolumbialaisen otteita mielenkiinnolla.

– Olen katsellut hänen pelaamistaan jo muutaman kerran ja hän on ollut fantastinen. Se on minusta hienoa nähdä, koska hän on todella hyvä poika.

– En katsele hintoja, ne riippuvat markkinoista. Kun hän oli HJK:ssa, tiesin, että hänen sopimuksessaan oli klausuuli, jolla voisimme saada hänet tietyllä summalla, joka sopi meidän hakemaan profiiliin ja silloiseen budjettiin.

– Toivon, että Rangers saa hänestä hyvin voittoa, kun hän joskus päättää siirtyä eteenpäin.