Ruotsalaista jalkapalloyhteisöä koetteli torstaina suuri suru. Takavuosien suurlupaus Labinot Harbuzi menehtyi odottamattomaan sydänkohtaukseen.

32-vuotias Harbuzi oli sydänkohtauksen saadessaan vanhempiensa kotona. Hänen vanhempansa yrittivät elvyttää häntä, mutta pelaaja todettiin kuolleeksi ambulanssissa.

Kosovolaistaustainen Harbuzi oli kotoisin samasta Rosengårdin lähiöstä kuin Zlatan Ibrahimovic, ja myös hän nousi Allsvenskaniin Malmö FF:n riveissä. Harbuzia pidettiin poikamaajoukkueikäisenä yhtenä Ruotsin suurimmista lupauksista, ja hän pelasi myös vuoden 2009 U21-EM-kotikisoissa – samoissa kisoissa, joissa myös Suomi pelasi. A-maajoukkueeseen Harbuzi ei koskaan onnistunut murtautumaan.

Malmö FF

@Malmo_FF
1986 – 2018

Malmö FF har sorg.

Vila i frid, Labinot Harbuzi.

mff.se/aktuellt/nyhet…

AIK Fotboll

@AIKfotboll
Den svenska fotbollsfamiljen har återigen sorg efter den tragiska nyheten att fotbollsspelaren Labinot Harbuzi gått bort under torsdagen.

AIK Fotbolls tankar går till Labinot Harbuzi anhöriga och vänner som förlorat en älskad familjemedlem och kamrat. Vila i frid.

Erik Niva

@ErikNiva
För två veckor sedan skrev jag om Labinot Harbuzi - ”en bollbegåvning som jag aldrig sett maken till under ett helt liv med svensk fotboll”.
”Förhoppningsvis har inte de sista stegen på en fotbollsplan tagits än”, svarade han.
Så oändligt sorgligt.
instagram.com/p/BoD0C5ZnvU_/

Harbuzi kävi kokeilemassa onneaan hollantilaisessa Feyenoordissa, mutta palasi takaisin Malmöön vuosiksi 2006-2009. Tuolloin hänen pelikavereinaan olivat suomalaisista Markus Halsti, Jonatan Johansson ja Jari Litmanen. Myös Halsti ja Johansson osoittivatkin Twitterissä surunvalittelut poismenon johdosta ja toivottivat Harbuzille rauhaisaa lepoa.

𝑴𝒂𝒓𝒌𝒖𝒔 𝑯𝒂𝒍𝒔𝒕𝒊 🇺🇦

@Halstinho
Vila i frid.

Malmö FF

@Malmo_FF
1986 – 2018

Malmö FF har sorg.

Vila i frid, Labinot Harbuzi.

mff.se/aktuellt/nyhet…

Jonatan Johansson

@JonatanTintin
Vila i frid min vän, vi tänker på dig och din familj. Otroligt sorgligt

Malmö FF

@Malmo_FF
1986 – 2018

Malmö FF har sorg.

Vila i frid, Labinot Harbuzi.

mff.se/aktuellt/nyhet…

Harbuzin viimeiseksi seuraksi jäi malesialainen Melaka United, jossa hän pelasi vuonna 2006, ennen kuin joutui lopettamaan pelaajauransa.

– Oli todella traagista kuulla uutiset. Hän oli aina positiivinen kaveri, joka oli aina iloinen, ennen kaikkea siksi, että sai pelata jalkapalloa, Harbuzin entinen valmentaja Roland Nilsson totesi Aftonbladetille.

Ruotsin maajoukkue haluaa muistaa Harbuzia jotenkin, kun joukkue kohtaa ensi tiistaina Friends Arenalla ystävyysottelussa Slovakian.

– Koskaan ei tiedä, miten reagoida, kun jotain tuollaista tapahtuu. Ensin tulee shokki, ja sitten ennenkokematon suru. Tietysti ajattelemme hänen läheisiään ja rakkaitaan. Se oli raskasta kuulla, kommentoi Celticin Mikael Lustig, joka pelasi Harbuzin kanssa alle 21-vuotiaiden EM-turnauksessa vuonna 2009.