Seuraikonille loppukauden mittainen sopimus FC Lahteen – enää yksi peli jäljellä

© Kuva: Juha Tamminen

FC Lahti on solminut loppukauden, eli yhden ottelun, kattavan sopimuksen laitapelaaja Drilon Shalan kanssa.

Shala, 31, on lahtelaisen jalkapallokoulun kasvatti. Laituri loukkasi viime vuonna pahasti polvensa, mutta on nyt kuntoutunut ja valmis palaamaan pelikentille.

Shala debytoi Lahdessa jo kaudella 2006 ja on edustanut pääsarjassa vain FC Lahtea. Veikkausliiga-otteluita FC Lahti -ikonille on kertynyt 164. Maaleja on syntynyt 30. Lisäksi Shala on pelannut FC Lahden paidassa kauden Ykköstä. Shala on kertaalleen voittanut joukkueen sisäisen maalipörssin ja ollut kahdesti jaetulla kärkisijalla. Uransa aikana lahtelainen on pelannut myös Turkissa.

Shala on kuntouttanut pitkään itseään FC Lahden mukana. Hän kertoi elokuussa SuomiFutis-sivustolle, että on aloittanut joukkuetreenit ja sanoi tuolloin olevansa 75-80 prosentin kunnossa.

Valmennusjohto näkee Shalan vahvistavan mastokaupungin ylpeyttä, joten Shalalle sorvattiin sopimus. Drilon Shalan pelinumero on tällä kaudella 87 ja hän on valmennusjohdon käytettävissä lauantaina, kun FC Lahti kohtaa Veikkausliigan päätöskierroksella PS Kemin, jonka putoaminen sarjasta on jo varmistunut. Lahtelaisilla ei ole enää ottelussa europelien puolesta panosta, eikä liigakarsinnoistakaan ole uhkaa.

– Jos kaikki on hyvin, hänet (Shala) voidaan nähdä kentälläkin. Turistia emme ota kentälle, FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilä kommentoi Etelä-Suomen Sanomille.

» Katso Veikkausliigan kaikki ottelut suorana Ruudusta!