HJK tiedotti keskiviikkona Mika Lehkosuon vuoden mittaisesta jatkosopimuksesta. Samalla HJK kertoi, että Lehkosuon apuvalmentajaksi tulee ensi kaudelle Jani Sarajärvi.

LUE UUTINEN Lehkosuon jatkosopimuksesta.

Kysyimme Suomen suurimmassa jalkapalloaiheisessa facebook-ryhmässä, Jalkapallon olohuoneessa, Lehkosuon jatkosta. Kysymysasettelu oli yksinkertainen: Pitäisikö HJK:n vaihtaa päävalmentajaa ensi kaudeksi? Vastausvaihtoehtoja oli kyllä ja ei.

Keskiviikkona kello 15:een mennessä kyselyyn oli vastannut yli 150 ryhmän jäsentä. Selkeä enemmistö oli sitä mieltä, että Lehkosuon jatkosopimus oli väärä ratkaisu HJK:lta.

Peräti 68,3 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että HJK:n olisi pitänyt vaihtaa päävalmentajaa ensi kaudeksi. Vastaajista 31,7 prosenttia olivat Lehkosuon jatkon kannalla.

[readmore from=Lehkosuo-Mika]

– Pitäisi ehdottomasti vaihtaa. Taktinen osaaminen vajaata, joka armottomalla tavalla näkyy eurokarsinnoissa, kun oikeasti tulee kovia vastustajia, jotka pystyvät iskemään Klubin pelillisiin heikkouksiin. Veikkausliigassa homma toimii, koska ylivertainen pelaajamateriaali riittää takaamaan mestaruuden, vaikka onkin taktisia/pelillisiä puutteita. Uusi kovan kaliiberin valmentaja nostaisi touhun uudelle tasolle europelejäkin ajatellen. Pelaajamateriaalin puolesta vähintäänkin Eurooppa-liigan lohkovaihe on täyttä realismia jo nyt, Ville Avelin kommentoi.

Lehkosuolle ensi kausi on viides kokonainen HJK:n peräsimessä. Lehkosuon aikana HJK on voittanut kolme kertaa suomenmestaruuden ja kahdesti Suomen Cupin. Lisäksi HJK eteni Lehkosuon avauskaudella 2014 aina Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen saakka.

LUE HJK:n kuluneesta kaudesta tarkemmin tästä.

– Taitaa olla vähän niin että ”Banalla” (Mika Lehkosuolla) ei suomessa ole oikein muuta vaihtoehtoa kuin Klubi, ja Klubilla ei ole Suomessa muuta vaihtoehtoa kuin ”Bana”, Aleksi Kallio totesi.

Viime kausina menestys eurokentillä on jäänyt kuitenkin vaisuksi, ja se onkin ollut suurin kritiikin aihe Lehkosuota kohtaan. Toisaalta myös Lehkosuon valmentamaa pelitapaa on kritisoitu ja osa HJK:n kannattajista on jopa päättänyt boikotoida Klubin pelejä niin kauan kuin Lehkosuo on seuran päävalmentajana.

– Valmentajaa ei tarvitse vaihtaa vaan seuran johtoa ja johtamisen tapaa. Mielestäni seuraa on johdettu palkkasoturi-suuntaan, ulkomailta tulee ties minkälaista jamppaa. Ehkä jokin pidempään tulevaisuuteen tähtäävä suunnitelma olisi paikallaan, Arto Hautamäki näki.

Liity keskusteluun Suomen suurimmassa jalkapalloaiheisessa Facebook-ryhmässä, Jalkapallon olohuoneessa.