Suomen tyttömaajoukkueilla mahtava viikonloppu – upea MM-kenraali ja EM-karsinnan jatkopaikka

© Kuva: Getty Images
Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Helmarien tulevaisuus näyttää olevan hyvissä kantimissa. Sen verran vakuuttavaa jälkeä Suomen tyttömaajoukkueet tekivät kuluneena viikonloppuna.

Alle 19-vuotiaiden maajoukkue (vuonna 2000 syntyneet) voitti lauantaina pelatussa EM-karsintaottelussa Moldovan peräti maalein 7-0. Kun kolme päivää aiemmin oli kaatunut Makedonia maalein 5-0, varmisti Suomi jo kahden pelin jälkeen paikkansa EM-jatkokarsinnoissa. Tiistaina Suomi pelaa vielä lohkovoitosta alkuturnausta emännöivää Unkaria vastaan.

– Olen erittäin iloinen pelaajiemme puolesta. Joukkueessa on iso joukko pelaajia, jotka jäivät U17-ikäluokassa ulos EM-jatkokarsinnoista varoitusten vuoksi (viimeinen tapa ennen arpaa ratkoa tasoissa olleiden paremmuus). He ovat tällä hetkellä äärimmäisen onnellisia. Ne menneisyyden haamut on nyt siis pyyhitty pois, Pikkuhelmarien päävalmentaja Marianne Miettinen iloitsi Palloliiton kotisivujen haastattelussa.

Jatkokarsintavaiheeseen selviää 28 maata. Ne arvotaan marraskuussa seitsemään lohkoon. Kunkin lohkon voittaja selviää ensi kesänä Skotlannissa pelattaviin EM-kisoihin.

Vuoden toiseen arvoturnaukseensa sen sijaan jo valmistautuu hienosti EM-turnauksesta MM-kisoihin selvinnyt Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkue. Sunnuntaina joukkue pelasi kenraaliharjoituksensa jalkapallon suurvalta Saksaa vastaan, ja tuloksena oli komea 3-2 -voitto. Saksa voitti kevään EM-kisoissa hopeaa ja lähtee niin ikään MM-kisoihin. Joukkue vaikuttaa siis erittäin valmiilta marraskuussa alkavaan Uruguayn MM-turnaukseen.

Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!