Taye Taiwo jatkaa RoPS:ssa – ”Rovaniemi on aivan erityinen”

© Kuva: Juha Tamminen

Rovaniemen Palloseuraa viime keväästä edustanut nigerialaispuolustaja Taye Taiwo jatkaa seurassa kaudella 2019. Sopimus kattaa ensi kauden.

Taiwo, 33, on pelannut tällä kaudella hopeaa saavuttaneessa RoPS:n joukkueessa 31 Veikkausliigan ottelua, joissa hän on tehnyt yhteensä yhden osuman ja antanut viisi maalisyöttöä.

RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela on tyytyväinen saadessaan pitää luottopelaajansa vähintään vielä seuraavan kauden.

– Tayen kokemuksella ja osaamisella on valtava merkitys koko joukkueelle sekä varsinkin meidän nuorille pelaajille, Koskela kehuu seuran sivuilla.

– Hän on erittäin pidetty ja arvostettu myös pukukopissa. Tänään allekirjoitettu jatkosopimus tuo meidän joukkueeseen nyt tärkeää jatkuvuutta.

Viime kevättalvena Napapiirille saapunut Taiwo sopeutui nopeasti sekä joukkueeseen että pohjoisen olosuhteisiin. Pieni kaupunki ja joukkueen lämmin ilmapiiri tekivät vaikutuksen. Erityiskehut kokeneelta pelaajalta lähtee RoPS:n valmennusjohdon suuntaan.

– RoPS:ssa halutaan pelata hyvää jalkapalloa, ja se oli minulle tärkeää.

– Meillä kaikki työskentelevät yhdessä. Koko valmennustiimistä tuntee, että he luottavat minuun. Sellainen tietenkin motivoi ja laittaa työskentelemään kaksin verroin enemmän.

Maailmaa nähneelle pelaajalle myös Rovaniemi paikkakuntana ansaitsee maininnan.

– Olen sanonut kaikille, että Rovaniemi on aivan erityinen, Taiwo hymyilee.

– Tunnen oloni tällä hyväksi ja se on tärkeää yhtälailla. Nytkin ulkona on aivan uskomattoman kaunista. On hiukan kylmä, mutta kenttä on vihreä ja puut ympärillä täysin valkoisia.

Taiwo on edustanut Suomessa myös Helsingin Jalkapalloklubia. Ulkomailla hänen aiempiin seuroihin lukeutuvat muun muassa ranskalainen Marseille ja italialainen AC Milan.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.