Huuhkajien itseoikeutettu sankari perjantai-iltana Tallinnan A. Le Coq Arenaalla oli Norwichin hyökkääjä Teemu Pukki. Lisäajalla tullut voittomaali räjäytti suorastaan yli 3000-päisen suomalaiskatsomon.

Suomi on voittanut kaikki ottelut Nations Leaguessa 1-0-lukemin ja joka kerta maalintekijänä on ollut elämänsä jalkapalloa tällä hetkellä pelaava 28-vuotias Pukki. Viroa vastaan tullut voittomaali oli Pukille ainutlaatuinen.

– En ole nähnyt vastaavaa (kun Pohjoiskaarre räjähti maalin jälkeen). Itse ei ehkä ihan tajua sitä (yleisön) räjähtämistä, kun itsekin vähän sekosi siinä. En oikein tiennyt miten tuulettaa. Ihan mahtava fiilis se oli, kun koko jengi juoksi sinne kulmalipulle.

– En ole ihan varma, mutta taisin nähdän ”Genen” (Jari-Pekka Keurulainen, 62, Suomen fysioterapeutti) myös juhlimassa meidän kanssa, Pukki fiilisteli Huuhkaja tv:n haastattelussa ottelun jälkeen.

Suomen maali oli hienosti tehty. Tim Sparv syötti keskustaan Robin Lodille noin 20 metriin. Pukki teki hyvin ajoitetun juoksun ja sai Lodilta syötön linjan taakse.

– En oikein edes muista, miten pallo pääty Lodille. Näin vain, että pallo on nyt Röbällä ja tunnemme pitkän ajan takaa, joten hän tiesi minne menen, ja hän laittoi sinne hyvän syötön. Sitten vain silmät kiinni ja yritin maalia kohti.

Pukki korosti kannattajien merkitystä ottelussa ja miehen mukaan oli upea antaa Tallinnaan matkustaneille kannattajille voitto. Pukki kävi vielä ottelun jälkeen yksin kiittämässä ja huudattamassa suomalaiskannattajia.

– Sieltä oli joitain puhelinsoittoja tullut, että minua kaivattaisiin siellä. Menin sitten juttelemaan sinne. Siellä oli kyllä ihan kova meno vieläkin. Siellä laulettiin biisejä eikä kovin moni ollut vielä lähtenyt päädystä. Toivottelin, että pitävät hauskaa ja laittavat Tallinnan sekaisin, hyvällä tavalla tietenkin, Pukki naureskeli.