Turun Sanomat uutisoi poliisin aloittaneen rikostutkinnan taannoiseen HJK-Inter -otteluun liittyvistä tapahtumista. Syyskuun alussa lukemiin 3-0 päättyneeseen peliin epäillään liittyneen tulosmanipulaatiota.

Voit lukea alkuperäisen uutisen täältä.

Tutkinta on poliisin taholta vielä alkuvaiheessa, joten kommentti siltä suunnalta on lyhyt.

– Rikosnimikkeenä on lahjuksen ottaminen elinkeinotoiminnassa, sanoo tutkinnanjohtajana toimiva rikoskomisario Juha Lalli Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

Lallin mukaan poliisin tutkimukset keskittyvät yhteen peliin. Suomen urheilun eettisen keskuksen (Suek) selvityksen mukaan kuitenkin myös kahden muun ottelun vedonlyöntikäyttäytymisessä oli epäilyttäviä piirteitä. Nämä olivat kesäkuussa pelattu IFK Mariehamn–Inter, ja heinäkuinen VPS–TPS.

Suekin Jouko Ikonen kaipaisi lakiin uutta nimikettä.

– Lahjuksen antaminen ja vastaanottaminen elinkeinoelämässä ovat ainoita sovellettavia lainkohtia, kun ei ole selkeää asianomistajaa. Jos asianomistajana on Veikkaus tai joku muu selkeästi tunnistettava vedonlyöntiyhtiö, niin nimike voi olla petos.

– Kyllä meillä olisi lainsäädännössä selkeästi tarvetta urheilupetokselle. Uskon, että se selkeyttäisi tilannetta, eikä sen olisi pakko kytkeytyä vedonlyöntiin. On hyvin vaikea saada selville, missä vetoa on lyöty, kuinka paljon ja kenen toimesta, Ikonen jatkaa.

Lähde: Turun Sanomat