AC Milan nousi torstaina tappioasemasta 1-1-tasapeliin Real Betisin vieraana Eurooppa-liigassa, mutta joukkueen illasta jäi jokseenkin karvas maku toppari Mateo Musacchion loukkaantumisen takia.

Musacchio törmäsi toisella puoliajalla kovassa vauhdissa joukkuekaveriinsa Franck Kessieen. Argentiinalaispuolustaja vaikutti menettäneen tajuntansa, ja muut pelaajat viittoivat hänelle äkkiä apua. Musacchio jätti kentän paareilla usean minuutin hoidon jälkeen, mutta hän kykeni tiettävästi kävelemään ottelun jälkeen lehdistön eteen antamaan heille lyhyitä kommentteja kunnostaan.

Milanin päävalmentaja Gennaro Gattuso uskoo, että Musacchio yrittää taistella itsensä pelikuntoon viikonloppua varten. Rossoneri kohtaa sunnuntaina Italian Serie A:ssa hallitsevan mestarin Juventuksen.

– Musacchio loukkaantui törmäyksessä, mutta hänen temperamenttinsä tuntien hän tekee kaikkensa kuntoutuakseen, ja pelatakseen tulevana viikonloppuna, arvioi Gattuso Sky Sport Italialle.

Musacchion lisäksi kentän joutui jättämään keskiviikkona loukkaantumisen takia myös Hakan Çalhanoğlu.

– Çalhanoğlu sai ”perinteisen” kolhun jalkaan. Saa nähdä, päivitteli Gattuso.

Milan-luotsin nippu pienenee viikko viikolta, joten hän toivoo, että Çalhanoğlua ja Musacchiota ei tarvitse lisätä pitkälle sairaiden listalle. Sivussa tositoimista ovat jo Gonzalo Higuaín, Giacomo Bonaventura ja Davide Calabria sekä pitkäaikaispotilaat Mattia Caldara ja Lucas Biglia.

– Minun on odotettava, mitä lääkäri sanoo, sillä olen valmentaja, en lääkäri. Ei ole järkeä puhua siitä (ketkä pelaavat sunnuntaina). Peluutamme niitä pelaajia, jotka ovat käytettävissä ja lähdemme taisteluun. Tekosyiden etsiminen ei auta meitä mitenkään.

– Juventus on yksi Euroopan parhaista joukkueista, puhumattakaan Italian, mutta me emme itke nenäliinoihimme. Me kohtaamme heidät ja pelaamme omaa jalkapalloamme.