Manchester United voitti keskiviikkona Juventuksen vieraskentällä Mestarien liigan lohkovaiheen ottelussa 2-1.

Avausjakson paras paikka siunaantui Juventukselle. Cristiano Ronaldo löysi maalilta matalalla syötöllä Sami Khediran, jonka laukaus kimposi tolpasta ohi.

Juventus oli lähellä maalintekoa vielä ensimmäisen jakson viimeisessä hyökkäyksessä. Vaaralliselta vaikuttaneelle kulmapotkulle ei kuitenkaan löytynyt jatkajaa, joten tauolle lähdettiin maalittomassa tilanteessa.

Italialaisilla oli ensimmäisellä puolikkaalla kymmenen maalintekoyritystä Unitedin kahteen verrattuna.

Manchester United tuli kuitenkin jälkimmäiselle puoliajalle pirteästi. Liukasliikkeisen Anthony Martialin sijoitus meni takakulmasta vain hivenen ohi.

Juventus kolisteli maalipuita heti seuraavassa tilanteessa. Paulo Dybalan kierteinen kuti olisi uponnut verkkoon, jos se olisi suuntautunut muutaman sentin alemmas.

Kotijoukkueen maali haisi ilmassa pitkään, ja 65. minuutilla se viimein syntyi. Leonardo Bonucci lähetti hienon pitkän syötön Unitedin rangaistusalueelle, minne juoksunsa oli ajoittanut Ronaldo. Portugalilaistähti ampui pallon suoraan ilmasta verkkoon, eikä epäröinyt tuulettaa entistä työnantajaansa vastaan.

MTV Urheilu 🇫🇮

@CMoreSportFi
Maagista! Cristiano Ronaldo siirtää Juventuksen johtoon. Toppari Leonardo Bonuccilta huikea syöttö ja Ronaldolta mahtava viimeistely suoraan volleysta 😍 #UCLfi

Unitedilla oli kuitenkin ässä hihassaan. Vaihtopenkiltä löytyi vapaapotkuspesialisti Juan Mata, joka päästettiin irti 79. minuutilla. Muutamaa minuuttia myöhemmin hänen erikoisosaamiselleen löytyi käyttöä, kun vieraat saivat vapaapotkun aivan Juventuksen rangaistusalueen tuntumasta. Ashley Young juoksi hämäykseksi pallon yli ja Mata pommitti tarkan kudin muurin yli isäntien maaliin.

Draamaa Torinossa! Juan Matalta komea vapaapotkumaali 👏 Juventus – Manchester United 1–1. #UCLfi

Ottelun juonessa ehti tapahtua vielä yksi ratkaiseva käänne. United sai 90. minuutilla vapaapotkun, jota asettui ampumaan Young. Hänen keskityksensä lähti sivurajan tuntumasta Juventuksen rangaistusalueelle, missä torni nimeltä Marouane Fellaini voitti pääpallon. Peliväline jatkoi matkaansa kohti kehikkoa, mutta se ehti ottaa useamman kimmokkeen ennen kuin se livahti Juventus-pakki Alex Sandrosta italialaisten omaan maaliin.

Melkoinen ryöstö viritteillä Torinossa! Pallo kolmen Juventus-pelaajan kautta omaan verkkoon, ja Manchester United johtaa 2–1. #UCLfi

Tappio oli Juventukselle ensimmäinen pistemenetys tämän kauden lohkovaiheessa. Se jatkaa kuitenkin H-lohkon kärjessä yhdeksällä pisteellä. Manchester United on toisena seitsemällä pisteellä. Valencialla on kasassa viisi pistettä ja lohkojumbo Young Boys on kerännyt vain yhden pisteen.