Daniel Sjölund palaa Maarianhaminaan – valmennuskurssit ja valmius pelata useammalla paikalla

© Kuva: Getty Images

Daniel Sjölundin pitkä ruotsinreissu on nyt päätöksessään –  huikean uran tehnyt ex-Huuhkaja palaa kotiseudulle Maarianhaminaan. Svenska fans -sivuston pitkässä haastattelussa sivutaan myös tulevaisuutta – joka ei välttämättä löydy keskikentältä.

– Jo kirjoittaessani viimeisen, kaksivuotisen sopimuksen Norrköpingin kanssa oli selvää, että se on viimenen etappi ennen paluuta kotiin. Siksi tässä tilanteessa ei ole mitään sen kummempaa, olen ehtinyt valmistautua siihen. Tottakai on ikävää jättää Ruotsi, Allsvenskan ja seura, mutta samalla tuntuu todella hyvältä tehdä tämä nyt.

Painavimmat syyt kotiinpaluulle ovat selkeät.

– Meillä on kolme lasta, ja haluamme palata lähemmäs vanhempiamme ja sukulaisiamme. Sitäpaitsi, nyt saan päättää uran IFK Mariehamnissa, josta kaikki aikoinaan alkoi.

Haastattelu tehtiin ennen Ruotsin sarjan päättymistä, ja Sjölund halusi niin keskittyä omaan päätösotteluunsa, kuin antaa Mariehamnille rauhan tahollaan.

– En ole kirjoittanut sopimusta vielä, mutta muutamme Ahvenanmaalle siitä. Olen sanonut, että haluan päättää urani IFKM:ssa, eikä siinä pitäisi olla mitään sen kummempaa. Emme vain ole vielä hoitaneet asiaa paperille.

Daja haluaa myös peliuransa jälkeen vaikuttaa lajin parissa saarella.

– Ajatus on aloittaa valmennuskurssit ja aloittaa sen puolen parissa. Se, miten pitkälle intohimoja valmennustyöhön löytyy jatkossa, selviää myöhemmin, mutta haluan joka tapauksessa kouluttautua sillekin puolelle. Jollain tavoin uskon vaikuttavani ahvenanmaalaisessa jalkapallossa sittenkin, kun omat pelit on pelattu.

Pelejä kuitenkin lienee vielä edessä, ja niidenkin suhteen mieli on avoin. Keskikenttä ei ole ainoa mahdollinen positio kentällä. Norrköpingissä tuli tutuksi myös pelaaminen yhtenä osana kolmen topparin linjaa.

– Olen valmis siihen myös ensi kaudella. Päätös ei tietenkään ole minun, mutta ei mahdoton ajatus.

» Katso Veikkausliigan kaikki ottelut suorana Ruudusta!

Kerroinvertailu ottelulle IFK Mariehamn - SJK Seinäjoki 25.08.2019

Edellinen artikkeliLeicesterin mestarivalmentaja sai uuden työpaikan Valioliigasta
Seuraava artikkeliHJK:lle kova vahvistus keskikentälle – huippulupaus lainalle vuodeksi