Ykkösessä päättyneellä kaudella viidenneksi sijoittunut FC Haka on nimennyt edustusjoukkueen uudeksi päävalmentajaksi Teemu Tainion. 38-vuotias Tainio solmi seuran kanssa kaksivuotisen sopimuksen.

Huuhkajien pitkäaikainen keskikenttäpelaaja oli jo viime kaudella Hakassa Keith Armstrongin kakkosvalmentajana, ja toimi myös keväällä päävastuussa Armstrongin sairausloman aikana.

– ”Teme” vakuutti meidät jo talven harjoitusten ja cup-pelien myötä. Hänellä on sopivan rento, mutta samalla tiukka ote joukkueen harjoitteluun, Hakan toimitusjohtaja Olli Huttunen kertoo.

Muun muassa Auxerressa, Tottenhamissa ja New York Red Bullsissa pelannut Tainio päätti pelaajauransa vuonna 2014. Pääsarjatason jalkapalloilija ”Tornion terrieristä” tuli juuri Hakassa, jossa Tainio pelasi vuosina 1996-1997.

– Sekuntiakaan ei tarvinnut miettiä, kun tähän hommaan minua kysyttiin. Pari kautta olen toiminut kakkosvalmentajana ja nyt on aika toteuttaa omia näkemyksiä, 64 A-maaottelua pelannut Tainio kertoo.

Haka täyttää ensi vuonna 85 vuotta ja on asettanut tavoitteekseen nousun Veikkausliigaan. Kunnianhimoiselle Tainiolle tämä sopii hyvin.

– Itse olen tottunut siihen, että tavoitteet ovat mahdollisimman korkealla. Siinä mielessä tämä menee käsi kädessä seuran tavoitteiden kanssa, Tainio sanoo.