Huuhkajien legenda Hakan peräsimeen – ”Sekuntiakaan ei tarvinnut miettiä”

© Kuva: Juha Tamminen

Ykkösessä päättyneellä kaudella viidenneksi sijoittunut FC Haka on nimennyt edustusjoukkueen uudeksi päävalmentajaksi Teemu Tainion. 38-vuotias Tainio solmi seuran kanssa kaksivuotisen sopimuksen.

Huuhkajien pitkäaikainen keskikenttäpelaaja oli jo viime kaudella Hakassa Keith Armstrongin kakkosvalmentajana, ja toimi myös keväällä päävastuussa Armstrongin sairausloman aikana.

– ”Teme” vakuutti meidät jo talven harjoitusten ja cup-pelien myötä. Hänellä on sopivan rento, mutta samalla tiukka ote joukkueen harjoitteluun, Hakan toimitusjohtaja Olli Huttunen kertoo.

Muun muassa Auxerressa, Tottenhamissa ja New York Red Bullsissa pelannut Tainio päätti pelaajauransa vuonna 2014. Pääsarjatason jalkapalloilija ”Tornion terrieristä” tuli juuri Hakassa, jossa Tainio pelasi vuosina 1996-1997.

– Sekuntiakaan ei tarvinnut miettiä, kun tähän hommaan minua kysyttiin. Pari kautta olen toiminut kakkosvalmentajana ja nyt on aika toteuttaa omia näkemyksiä, 64 A-maaottelua pelannut Tainio kertoo.

Haka täyttää ensi vuonna 85 vuotta ja on asettanut tavoitteekseen nousun Veikkausliigaan. Kunnianhimoiselle Tainiolle tämä sopii hyvin.

– Itse olen tottunut siihen, että tavoitteet ovat mahdollisimman korkealla. Siinä mielessä tämä menee käsi kädessä seuran tavoitteiden kanssa, Tainio sanoo.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.