Juventuksen puolalaisvahti ei ole pystynyt täyttämään Gianluigi Buffonin saappaita – ”Ensimmäinen kerta 15 vuoteen, kun heillä ei ole maailmanluokan maalivahtia”

© Kuva: Getty Images
Championship avaa vetosunnuntain! Nappaa talletusbonus tai riskitön veto!

Juventuksessa alkoi tänä syksynä uusi aikakausi, kun seuralegenda Gianluigi Buffon jätti Torinon pölyt taakseen ja siirtyi Ranskan pääsarjaan PSG:n riveihin.

Tämän vuosituhannen parhaimpiin maalivahteihin lukeutuva Buffon, 40, jätti seuraan vahvan jäljen. Hänen seuraajanaan Juventuksen tolppien välissä on jatkanut puolalainen Wojciech Szczesny, joka saapui seuraan kesällä 2017.

Serie A -asiantuntija Velja Engström kertoo oman arvionsa Juventuksen nykyisestä maalivahtitilanteesta.

Velja Engström, kuinka hyvin Wojciech Szczesny on täyttänyt Gigi Buffonin saappaat?

– Szczesny ei ole herättänyt samaa luottamusta kuin Buffon totutusti teki. Päävalmentaja Massimiliano Allegri on myös sanonut, että Mattia Perin tulee saamaan mahdollisuuksia ja kertoi lehdistötilaisuudessa, että hänet voidaan nähdä jopa tänään (lauantaina) maalissa, Ruudun Serie A -lähetyksiä selostava Engström toteaa SuomiFutis-sivustolle.

– Ennen kauden alkua Szczesnyn ykkösmaalivahdin paikkaa ei pidetty itsestäänselvyytenä, joten on yllättävää, että Perin on pelannut vain yhden ottelun. Tänään hänellä on hyvä paikka näyttää, mihin hänestä on. Genoassa hän pelasi pitkään hyvällä tasolla.

– Szczezny ei ole pystynyt Buffonin saappaita täyttämään, enkä usko, että kukaan pystyy. Juventuksella on nyt ensimmäinen kerta 15 vuoteen, kun heillä ei ole maailmanluokan maalivahtia, futisääni arvioi.

Juventus porskuttaa Serie A:n kärjessä ilman tappioita. Onko joukkueen yllä yhtään tummaa pilveä?

– Isoin tumma pilvi on se, että Juventus ei ole pystynyt tappamaan pelejä aikaisessa vaiheessa oikeastaan kertaakaan. Joukkue hallitsee, mutta peli on ollut tuloksellisesti tiukkaa aina sinne viimeiselle vartille asti. Juventus ei ole yhtään rökälevoittoa vielä ottanut ja tuntuu, että vastustajaa on pidetty pelissä välillä väkisin mukana. Mestarien liigassa se nähtiin Manchester Unitedia vastaan, kun Juventus ei itse tehnyt omista paikoistaan, niin vastustaja käänsi pelin voitoksi.

– Toinen on joukkueen keskikenttä, jossa on ollut aika paljon loukkaantuisia kauden aikana. Emre Can ja Sami Khedira ovat olleet paljon sivussa, jonka vuoksi Miralem Pjanic ja Blaise Matuidi ovat joutuneet pelaamaan todella paljon. Matuidi sai maajoukkuetauon jälkeen ylimääräistä lomaa tämän vuoksi. Jos hankkisin pelaajan, niin kyllä melkein lähtisin vahvistamaan keskikenttää, Engström arvioi.

Lauantain Spal-ottelun ennakkoasetelma on Daavid vastaan Goljat. Kuinka iso ero joukkueiden välillä konkreettisesti on?

– Kyllä se aika paljon kertoo, että Spalin pelaajabudjetti on 21 miljoonaa ja Juventuksella 219 miljoonaa. Kymmenkertainen pelaajabudjetti pelkästään kertoo jo ottelun asetelmista. Juventus on iso ennakkosuosikki varsinkin kotikentällään, mutta pitää muistaa, että Spal on pystynyt yllättämään. Se voitti viime kuussa esimerkiksi AS Roman vieraissa 2-0. Vaikka Rooman peli on ollut sekaisin välillä tällä kaudella, niin kyllä se tulos kertoi Spalin yllätysvalmiudesta.

– Alkukausi oli Spalilta ihan loistava. He keikkuivat sarjan kärkipäässä muutaman kierroksen jälkeen. He pelaavat melko iloista ja hyökkäävää futista, vaikka eivät olekaan hirveästi maaleja tehneet. Pelityyli on ollut silti viihdyttävä tällä kaudella.

– Vastuu on ollut aika paljon parin kärkinimen harteilla. Jos Andrea Petagnalla, Alberto Paloscilla ja kapteeni Mirco Antenuccilla on hiljainen päivä, joukkue ei todennäköisesti voi pärjätä.

Kansainväliset mediat ovat spekuloineet Zlatan Ibrahimovicin paluusta AC Milaniin. Vieläkö 37-vuotias Zlatan pystyisi nostamaan tähtivajeesta kärsineen sarjan profiilia vai täyttikö Cristiano Ronaldon tulo sen tyhjiön?

– Kyllä mä luulen, että kaikki Serie A:ta seuraavat toivottaisivat mielihyvin Zlatanin tervetulleeksi takaisin. Onhan hän sellainen maailmanluokan tähti, joka on kuitenkin vielä kovassa kunnossa. Valioliigassa ja MLS:ssä se nähtiin, että mies pystyy tekemään vielä maaleja.

– Kyllä hän olisi vahvistus Milanin joukkueelle. Persoonana hän on sellainen, jota Serie A kaipaa, tai oikeastaan mikä tahansa sarja maailmassa. Zlatanin kaltainen äijä nostaa pakostikin sarjan profiilia, vaikka Ronaldo sen ison sysäyksen siihen tekikin kesällä siirtyessään. Mielenkiinto sarjaa kohtaan nousi kansainvälisesti todella paljon. Zlatan ja Ronaldo samassa sarjassa nostaisi sitä napsun verran taas ylöspäin, Serie A -asiantuntija povaa.

Juventus-Spal-ottelu potkaistaan käyntiin lauantaina klo 19.00. Ottelu on nähtävissä suorana lähetyksenä Engströmin selostuksella Ruudusta.

Serie A:n huippujoukkueiden kaikki ottelut Ruudusta!

Jesse Happonen

» Serie A:n huippujoukkueiden kaikki ottelut Ruudusta!

Championship avaa vetosunnuntain! Nappaa talletusbonus tai riskitön veto!
Edellinen artikkeliUudelle valmentajalle ensimmäinen tappio Real Madridissa – pikkukaupungin ylpeys höykytti Los Blancosia
Seuraava artikkeliPerparim Hetemaj kommentoi Huuhkajien otteita Nations Leaguessa – heitti myös kovan ennustuksen EM-karsintoihin