Ykkösen ensi kauden kattaukseen on tulossa muutos, kun perjantaina saatiin jokseenkin odotettu ja pelätty uutinen. PS Kemi veti lisenssihakemuksensa pois, ja luopui siten Ykkösen paikastaan.

Vielä viime kaudella Veikkausliigassa pelanneen PS Kemin taloustilanne on niin kehno, ettei se mahdollista Ykkösessä pelaamista. Sarjaporrasta alempaa Kemi sen sijaan saanee paikan.

PS Kemin paikan Ykkösessä saanee MyPa, joka on sarjan täydennysmenettelyssä jonossa ensimmäisenä. MyPa hävisi Ykkösen nousukarsinnoissa TPV:lle. Myös toinen nousukarsinnassa hävinnyt osapuoli, MuSa:lle taipunut GBK jätti Ykköseen lisenssianomuksen varmuuden vuoksi.

Vuoden 2005 Veikkausliigan mestari ja sarjan maratontaulukon kakkonen MyPa on myös valmis ottamaan vapautuneen paikan vastaan. Tämän vahvisti Kouvolan Sanomille MyPan puheenjohtaja Mika Kaleton (KS:n koko juttu löytyy täältä).

- Välillä on suunniteltu kautta Kakkosessa, sitten taas valmistauduttu Ykköseen. Nyt Kemin päätöksen myötä tilanteemme on se, että jos vain lisenssimme hyväksytään, otamme Ykkösen paikan vastaan.

MyPan budjetti oli viime kaudella 90 000 euroa, mutta ensi kaudeksi budjetti on lähes kaksinkertaistumassa 160 000 – 170 000 euroon.

Lopullista päätöstä Ykkösen lisenssien hyväksymisestä joudutaan Palloliiton seuralisenssipäällikkö Mikko Aitkosken mukaan odottelemaan loppiaisen tienoille asti. Kaletonia hidas aikataulu harmittaa.

- Käsittääkseni lisenssikomitea kokoontuu jo ennen joulua. Päätöksen venyminen loppiaiseen ei ole seuroille hyvä asia, sillä Suomen cupin ottelut alkavat jo viikkoa myöhemmin. Joukkueen rakentamisen kannalta päätös pitäisi pystyä tekemään aikaisemmin.

MYPA sijoittui Antti Muurisen johdolla vielä kaudella 2014 Veikkausliigassa kahdeksanneksi, mutta kaudeksi 2015 sille ei myönnetty Veikkausliigaan lisenssiä talousvaikeuksien vuoksi. Seura hakeutui helmikuussa 2015 konkurssiin, ja aloitti edustusjoukkuejalkapalloilun uudestaan kaudella 2017, saatuaan Kolmosessa paikan Inkeroisten Purhalta.

Kaudeksi 2018 MYPA nousi Kakkoseen ja nyt näyttää siltä, että matka jatkuu pikavauhtia myös Ykköseen.