Simo Valakarin valmentama Tromsø koki sunnuntaina neljännen perättäisen tappionsa, kun se taipui kotikentällään Norjan pääsarjassa toisena olevalle Moldelle maalein 2-4. Valakarin valmennuksessa pelaavat kaksi nuorta suomalaispelaajaa olivat kuitenkin näkyvästi esillä, sillä Tromsøn molemmista maaleista vastasi suomalainen.

19-vuotias Onni Valakari, valmentajan poika, teki 28. minuutilla Tromsølle 1-1 -tasoituksen Robert Taylorin syötöstä. Maali oli kesällä TPS:stä Norjaan siirtyneelle Valakarille kauden toinen Tromsøssä.

24-vuotias Huuhkajissakin viisi kertaa esiintynyt Taylor teki puolestaan toisen jakson 22. minuutilla tilanteeksi 2-3. Taylorille maali oli kauden neljäs.

Per-Chr. Johansen

@pekkajoha

@pekkajoha
Hussein selvfølgelig... Han pleier å gjøre det mot @TromsoIL - som ser ut til å fortsette nedturen denne sesongen #2fx #ESNball
Finsk sisu over den utligningen #taylor #valakari

Suomalaiskaksikko sai ottelussa tasapelin maalien lisäksi myös varoituksissa, sillä kumpainenkin sai tuomarilta varoituksen viisi minuuttia ennen täyttä aikaa. Sekä Valakari että Taylor pelasivat pelissä myös täydet minuutit.

Tromsøn kautta on jäljellä vielä kaksi ottelua. Se on 16 joukkueen sarjassa sijalla 10, ja uhka karsintaan joutumisesta on edelleen olemassa. Suoraan Tromsø ei ainakaan sarjasta putoa.