Nuoruudessa huonoilla poluilla seilaillut valioliigatähti ohjaa nuoria pysymään poissa rötöksistä – ”Sen jälkeen alkavat myymään huumeita..”

© Kuva: Getty Images
Atalanta antaa kyytiä heikolle Brescialle! käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!

West Hamin Marko Arnautovic koki nuoruudessaan kovia. Itävallan maajoukkuehyökkääjällä oli haastaavaa pysyä kotikaupungissaan Wienissä varttuessaan poissa vaikeuksista.

Moni Arnautovicin ystävistä päätyi vankilaan. Huippuhyökkääjä on nyt itse mukana West Hamin Player Projectissa, johon seura sijoittaa 10 miljoonaa puntaa kolmen vuoden aikana.

Hankkeessa jokainen pelaaja ottaa jonkun yhteiskunnallisen hankkeen hoidettavakseen.

Arnautovic haluaa ohjata nuoria pois pahoilta teiltä.

– Monet ystävistäni olivat myös jalkapalloiljoita. Jotkut heistä päätyivät vankilaan. Luulen, että ystäväpiiristäni vain minusta tuli ammattijalkapalloilija, Arnautovic kertoi BBC Sportille.

– He ovat nyt vapautuneet. Heillä on työnsä ja perheensä. He eivät kuitenkaan tehneet hyviä asia.

Arnautovicin mielestä moni nuori ajautuu rikoksen tielle heikon itsetunnon vuoksi.

– Jotkut eivät näe omia lahjojaan. He valitsevan sen tien, koska se on helppoa. Mutta siitä rangaistaan. Pelaat silloin elämälläsi.

– Sosiaalinen media on vielä muuttanut asioita. Ihmiset katsovat Instagramista haluavansa sitä sun tätä. Sen jälkeen he alkavat myymään huumeita. Sen ei pitäisi mennä näin.

Nuorten puukotukset ongelma Englannissa

Arnautovicin nykyisessä asuinkaupungissa Lontoossa viime aikojen ongelmana ovat olleet nuorten suorittamat puukotukset. Puukotusten määrä nousi kansallisten tilastojen mukaan vuonna 2017 peräti 22 prosenttia Englannin ja Walesin alueilla.

29-vuotiasta West Ham -hyökkääjää tämä huolestuttaa.

– Kun minä olin nuori, ongelmat hoidettiin paljain käsin. Kellään ei ollut puukkoa. Nyt asiat ovat muuttuneet. On paljon mafiaelokuvia jotka viestivät sinun olevan kova jätkä, jos sinulla on jotakin taskussasi. Se on hyvin vaarallista.

– Kehoitan lapsia pysymään poissa tästä. Pysymään lähimpien ystäviensä vierellä.

– Jos yksi ystävistäsi on muuttumassa, puhu hänelle. Jos hän yrittää siitä huolimatta muuttua, siirry syrjään hänen luotaan, Arnautovic varoitti.

Atalanta antaa kyytiä heikolle Brescialle! käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!