Etelä-Amerikan jalkapalloliitto Conmebol ilmoitti tiistaina, että Copa Libertadoresin loppuottelun toinen osa pelataan 8. tai 9. joulukuuta.

Conmebol kertoi myös, että ottelua ei tulla pelaamaan alkuperäisen suunnitelman mukaan Argentiinassa, mutta tuleva finaalinäyttämö ei ole vielä tiedossa.

Libertadoresin loppuottelussa pelaavat Argentiinan suurseurat ja toistensa pahimmat viholliset River Plate ja Boca Juniors. Joukkueiden kohtaamisia kutsutaan Superclásicoiksi.

Finaalin ensimmäinen osa päättyi Bocan kotistadionilla La Bomboneralla 2-2-tasapeliin.

[readmore from=Copa-Libertadores]

Toinen, ratkaiseva osa piti pelata viime viikonloppuna lauantaina Riverin Estadio Monumentalilla. Ottelua jouduttiin kuitenkin siirtämään, koska Riverin kannattajat hyökkäsivät Bocan joukkuetta kuljettaneen bussin kimppuun. He heittivät linja-auton ikkunoista kiviä sisään.

Sisällä olleista pelaajista osa sai haavoja särkyneistä ikkunoista ja osa altistui kyynelkaasulle, jota poliisi käytti väkijoukon hillitsemiseen. Kaksi Boca Juniorsin pelaajaa vietiin sairaalaan hoitoon.

Ottelua viivytettiin ensin tunnilla ja sitten 90 minuutilla, kunnes Conmebol ilmoitti, että peli siirretään seuraavalle päivälle, sunnuntaille. Boca Juniors ilmoitti kuitenkin myös sunnuntaina, että he eivät ole kykeneväisiä pelaamaan ottelua.

Boca Juniorsin presidentti Daniel Angelici vahvisti, että he vaativat River Platea diskattavaksi, mutta Conmebol haluaa, että mestaruus ratkaistaan kentällä.