Yksi traagisimmista tarinoista, jonka jalkapallohistoria tuntee, on epäilemättä kolumbialaispuolustaja Andrés Escobarin ampuminen kesken kesän 1994 MM-turnauksen. Escobar oli tehnyt kisoissa oman maalin ja menetti henkensä palattuaan takaisin kotimaahansa.

Viime viikonvaihteena kolumbialaisten jalkapallokannattajien fanaattisuus meni jälleen pahasti yli ja muistutti ikävällä tavalla Escobarin karmeasta kohtalosta. Deportivo Calin puolustaja Juan Sebastián Quintero yritettiin nimittäin tappaa, ja mitä ilmeisimmin asialla olivat oman joukkueen kannattajat.

Quintero oli ampumavälikohtauksen aikana omassa autossaan, Alfaguaran kaupunginosassa. Autoa kohti ammuttiin kaikkiaan kuusi laukausta. Quinteron seurassa oli tämän oma veli, ja molemmat selvisivät tilanteesta isolla säikähdyksellä.

– Meidän piti mennä yhdessä illalliselle. Odotin häntä, kun eräs ystävä soitti ja kertoi minulle, mitä oli tapahtunut, pelaajan isä Diego Quintero kommentoi El País de Calille Marcan mukaan.

– Juan oli autossa pikkuveljensä kanssa, kun häntä kohti ammuttiin. Poliisi tutki tilannetta ja tarkastettuaan Juanin auton, he sanoivat, että hänen pelastumisensa oli ihme. Jalkapallo ei saa mennä näin pitkälle.

Deportivo Cali oli pelannut maanantain vastaisena yönä Suomen aikaa kotipelin Deportivo Pastoa vastaan, vain muutamaa tuntia ennen ampumavälikohtausta. Deportivo Cali voitti pelin 1-0, mutta jäi sarjassa sijalle 10 eikä selviytynyt kahdeksan joukkueen pudotuspeleihin. Quintero pelasi ottelussa täydet minuutit.

23-vuotias Quintero on pelannut koko uransa kasvattajaseurassaan Deportivo Calissa lukuun ottamatta viime kautta. Tuolloin hän käväisi lainalla Robin Lodin nykyisessä seurassa Sporting Gijónissa, pelaten seuran väreissä viisi ottelua.

El País de Calin mukaan myös kahta muuta joukkueen pelaajaa, Nicolás Benedettiä ja Jeison Anguloa on uhkailtu.