Irlantilainen Ballybrack FC sai kipakan opetuksen uutisten levittämisestä ilman kunnolla tarkistettuja taustoja. Ballybrack nimittäin tiedotti pelaajansa Fernando Nuno La Fuenten kuolleen torstaina moottoripyöräonnettomuudessa Irlannissa, mutta totuus olikin aivan toisenlainen. La Fuente asuu nimittäin kotimaassaan Espanjassa, ja voi hyvin.

Ballybrack FC:n lauantainen ottelu Arklow Townia vastaan peruttiin, ja monissa muissa Leinster Senior Leaguen otteluissa pidettiin La Fuenten muistoksi hiljaisia hetkiä. La Fuente itse kuuli kuolemastaan työnantajaltaan, ja antoi asiasta haastattelun irlantilaiselle radiolle.

– En yksinkertaisesti ole kuollut. Minulle soitettiin töistä, ja he kertoivat, että olen kuuluisa. He lähetettivät minulle valtavasti artikkeleita ja siten kuulin olevani kuollut. Olen kuitenkin elossa, La Fuente kertasi.

Ballybrack FC pyysi virheellistä tiedotettaan anteeksi Arklow Townilta, liigalta ja ennen kaikkea entiseltä pelaajaltaan La Fuentelta itseltään. La Fuenten kuolema oli jo ehtinyt muun muassa Irish Daily Mailin ja Irish Daily Mirrorin printtiversioiden etusivulle, ja myös esimerkiksi BBC raportoi asiasta.

Facebookissa julkaisemassaan anteeksipyynnössä seura kertoo, että virheellisen tiedotteen takana oli seuran pitkäaikainen työntekijä, joka on kärsinyt ”henkilökohtaisista ongelmista”. Hänet erotettiin tehtävistään välittömästi.

Lähde: AS