Pikkuhelmareille tappio MM-kisoissa – tasoitus oli senttien päässä

© Kuva: Getty Images

Suomi hävisi perjantaina Ghanalle 1-3-lukemin alle 17-vuotiaiden tyttöjen MM-kisoissa.

Ghana aloitti ottelun todella tehokkaasti. Millot Pokuaa vei joukkueen 1-0-johtoon vain kuuden minuutin pelin jälkeen. 13. minuutilla Mukarama Abdulai tuplasi johdon ja edessä näytti olevan tuskainen ottelu.

Suomi kuitenkin toipui shokkialusta ja pääsi peliin paremmin mukaan. Näin ollen puoliajalle mentiin 2-0-lukemissa.

Toisen jakson alussa Ghana oli muutamaan otteeseen lähellä iskeä ratkaisevan tuntuisen kolmannen maalin, mutta Anna Koivusen hyvät torjunnat piti Pikkuhelmarit pelissä mukana.

Ottelun kuva muuttui täysin noin 20 minuuttia ennen loppua. Suomi sai pallollista peliään toimimaan paremmin ja sai myös palkinnon maalin muodossa. Juuri vaihdosta kentälle tullut rovaniemeläislähtöinen Vilma Koivisto ampui tulisen kaukolaukauksen, joka tuli torjunnan kautta Jenni Kantaselle. Hän viimeisteli paluupallosta Pikkuhelmareiden turnauksen avausmaalin.

Suomen tasoitus oli myös erittäin lähellä, sillä ghanalaispuolustus selvisi Kantasen seuraavasta yrityksestä vain vaivoin. Hänen laukauksensa oli jo vierimässä sisään, mutta se onnistuttiin purkamaan maaliviivalta.

Suomen pistehaaveet saivat lopullisen niitin 86. minuutilla, kun hyvän ottelun pelannut Koivunen epäonnistui torjuntayrityksessään ja Animah Gracen vapaapotkusta lähtenyt keskitys lipsahti suoraan maaliin.

Enempää osumia ei nähty, eli Suomi hävisi kamppailun 1-3-lukemin. Suomen jatkohaaveet MM-kisojen alkulohkosta ovat yhä teoreettisesti elossa, mutta omissa käsissä asia ei enää ole.