Toisen juhla on toisen tuska. KPV:lle riitti liiganousuun 1-1-tasapeli Turusta liigakarsinnoissa Turun Palloseuraa vastaan. TPS:n pelit jatkuvat ensi kaudella Ykkösessä. TPS:n kapteeni Sami Rähmönen oli todella pettynyt ottelun jälkeen.

Rähmönen oli hetken aikaa TPS:n suuri sankari, kun hän iski Sterling Yateken laukauksesta kimmoneen paluupallon maaliin jo ottelun 18. minuutilla. KPV nousi kuitenkin tasoihin Kalle Multasen maalilla juuri ennen taukovihellystä. Enempää ei maaleja nähty TPS:n raivokkaasta yrityksestä huolimatta, ja KPV juhli päätösvihellyksen jälkeen nousua Veikkausliigaan.

– Lopetimme pelaamisen ehkä siinä ensimmäisen jakson loppupuoliskolla. Olisi pitänyt jatkaa omaa peliä ja uskaltaa enemmän. Saimme toisella jaksolla hyvää painetta, mutta maali jäi uupumaan.

– Heillä oli se voitontahto, mikä näissä peleissä usein altavastaajalla on. He halusivat enemmän, enkä sano ettemmekö mekin olisi halunneet. Onnittelut Kokkolaan, Rähmönen sanoi rehdisti toimittajille ottelun jälkeen.

Rähmösen mukaan ovet saattavat käydä Palloseurassa tuloksen jälkeen. Päävalmentaja Mika Laurikainen ilmoitti jo ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa jättävänsä seuran, lue uutinen. Rähmönen, 31, ei osannut sanoa vielä, aikooko hän jatkaa peliuraansa.

– Katsotaan jatkuuko ja missä jatkuu, jos jatkuu…

TPS:n kausi oli mollivoittoinen. Pienellä budjetilla operoinut TPS onnistui löytämään hyökkäykseensä tukea Mika Ääritalolle vasta kauden loppukynnyksellä, kun Yateke saapui Turkuun. Lopulta työmaa oli liian suuri nuorelle ja melko kokemattomalle joukkueelle.

– Se on ehkä enemmän valmentajien ja johdon tehtävä kertoa, mikä meni pieleen. En halua siihen ottaa sen enempää kantaa. Oliko joukkue riittävän vahva liigatasolle? Oli ja ei ollut.

Rähmöseltä kysyttiin mitä positiivista kaudesta jäi käteen, jolloin kokeneen TPS-pelurin silmät alkoivat kostumaan.

– Pelasimme hienoja pelejä… Jätkät ovat helvetin hienoja. Se on se kaikkein tärkein asia. Raskasta on ollut, Rähmönen sai sanotuksi.