Valioliiga.com: Junnuvalmentaja muisteli Glen Kamaran tarinaa: ”Sillä hetkellä hän ymmärsi asiat paremmin”

© Kuva: Juha Tamminen

23-vuotias Glen Kamara on tehnyt syksyn Nations League -otteluissa väkevän läpimurron suomalaisen jalkapalloväen tietoisuuteen. Dundee FC:n pelaaja on ollut suuressa roolissa Huuhkajien keskikentällä, kun joukkue otti Nations Leaguessa historiallisen lohkovoiton.

Kamaran kaikesta tekemisestä näkyy, ettei hän kuvia kumarra ja itseluottamus on kunnossa. Sitä se on ollut hänet sunnuntailiigasta löytäneen Mohammed Jaman mukaan aina. Jama kertasi Kamaran tarinaa Valioliiga.comille Eero Laurilan haastattelussa (lue koko juttu täältä).

– Glen oli 13-vuotias. Aloitin juuri tuolloin keräämään joukkuetta Kensingtonin ja Chelsean alueella. Sain ensimmäiseksi tehtäväkseni koota porukan London Youth Gamesiin, Jama kertoo ensitapaamisestaan Kamaran kanssa.

– Pidimme try-outit ja valitsimme kymmenen parasta pelaajaa. Glen saapui heti ensimmäisenä päivänä. Hän oli hieman itseään täynnä. Hän oli mahtaileva, ei suoranainen leveilijä, mutta ei kaukanakaan.

Jama oli valmentanut samalla alueella aiemmin myös nykyisin Manchester Cityssä ja Englannin maajoukkueessa pelaavaa Raheem Sterlingiä. Sterlingiä hän kuvailee parhaaksi koskaan valmentamakseen pelaajaksi, mutta itsetunto oli Kamaralla korkeampi.

– Raheem oli nöyrä poika Gleniin verrattuna. Raheem tiesi, että hän oli loistava pelaaja, mutta silti hyvin nöyrä pelaaja.

– Raheem ymmärsi paremmin, missä hän meni jalkapalloilijana. Glen oli pelannut vain Kensingtonin pikkuseurassa sunnuntaisarjaa, Raheem pelasi Queens Park Rangersissä ja tiesi kilpailun kovuuden.

Juuri Kamaran vahva itseluottamus on Jaman mukaan kuitenkin vienyt hänet näinkin pitkälle.

– Itseluottamus oli vain hyvä asia. Hän todella luotti itseensä. En usko, että Glen ajatteli, että jalkapallosta tulee hänen ammattinsa. Hän pelasi, koska rakasti jalkapalloa ja oli hyvä siinä.

37-vuotiaan Jaman mukaan tärkeä käännekohta Kamaran uralla oli se, kun valmentaja lähetti hänet Brentfordiin testiin, mutta paikkaa suomalaiselle ei seuran akatemiasta auennut.

– Jalkapallo on täynnä mielipiteitä. Se on hyvin subjektiivista. Ei kannata lannistua, jos ei saa heti paikkaa.

– Uskon, että tämä oli joka tapauksessa hetki, jolloin hän ymmärsi asiat paremmin. Hän ei luottanut enää siihen, että minä tai joku muu hoitaa hänelle mahdollisuuden ja sai pian siirron Southendiin.

Southendista Kamara siirtyi vuotta myöhemmin Arsenaliin, ja sieltä edelleen kesällä 2017 Dundee FC:hen. Tällä hetkellä onkin taivas auki, ja siirto isompiin ympyröihin tapahtuu hyvin mahdollisesti ensi tammikuussa.

– Hän on upea poika, ja hyviä asioita tapahtuu hyville ihmisille, Jama päättää.

Edellinen artikkeliPikkuhelmarien seuraava vastustaja avasi kisat murskavoitolla: ”Emme aliarvioi ketään”
Seuraava artikkeliKroatian puolustaja pettyi Espanjan pelaajien käytökseen – ”En ole koskaan kokenut tuollaista”