Ballon d’Or-äänestyksessä ykkössija myös Karim Benzemalle – Messi ei kärjessä edes Argentiinan listalla

© Kuva: Getty Images
Atalanta haastaa PSG:n Mestarien liigassa! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Kymmenen vuotta jatkunut Lionel Messin ja Cristiano Ronaldon valtakausi Ballon d’Or -äänestyksissä tuli maanantaina päätökseensä, kun palkinto ojennettiin Real Madridin kroatialaistaituri Luka Modricille (lue uutinen). Ronaldon oli tyytyminen kakkossijaan, eikä häntä palkintogaalassa lopulta edes nähty. Messi puolestaan jäi häkellyttävästi peräti viidenneksi.

Ballon d’Or -palkinnon saajan valitsevat eri maista kotoisin olevat toimittajat, yksi per maa. Messin olisi voinut kuvitella saavan ykkössijasta heltiävät kuusi pistettä edes kotimaastaan Argentiinasta, mutta ei kun ei. Argentiinan äänestäjä Enrique ”Quique” Wolff sijoitti Messin listallaan kolmanneksi maailmanmestarien Antoine Griezmannin ja Raphaël Varanen jälkeen.

Vastaavaa kainoutta ei potenut Egyptin äänestäjä Inas Mazhar, joka sijoitti häpeilemättömästi ykköseksi Liverpoolin egyptiläishyökkääjä Mohamed Salah’n. Mazharin listalle Messi ei mahtunut lainkaan.

Vaikka valtaosa toimittajista antoikin äänensä pitkälti samoille nimille, löytyy joukosta myös individualisteja. Vai mitäs sanotte siitä, että Keski-Afrikan Tasavallan äänet antanut Albert Stanislas Koumbobacko nosti ykkössijalle Real Madridin ranskalaiskärki Karim Benzeman? Benzema teki kaudella 2017-2018 47 ottelussaan 12 maalia ja antoi 11 maalisyöttöä. Maajoukkueessa häntä ei ole nähty vuosiin.

Koumbobackon listalla toinen oli Neymar, ja viidenneksi nousi Juventuksen Mario Mandzukic.

Muun muassa Guatemalan Francisco Aguilar Chang ja Saint Kitts ja Nevisin Mev-Ann Thompson eivät löytäneet listaltaan tilaa kummallekaan kaksikosta Messi ja Ronaldo. Aguilarin listalla yllättävin pelaaja on Gareth Bale ja Thompsonin listalla Liverpoolin brassivahti Alisson.

Suomen äänet Ballon d’Or-äänestyksessä antoi Ilta-Sanomien Juha Kanerva. Kanerva noudatti samaa linjaa Aguilarin ja Thompsonin kanssa jättäen ”vanhat mestarit” listaltaan, ja arvosti korkeimmalle lopullisen voittajan Luka Modricin. Modricin jälkeen Kanerva antoi pisteitä Antoine GriezmannilleKevin De BruynelleMarcelolle ja Mohamed Salah’lle.

Muutama muukin yllättävä nimi terävimmän kärjen takaa pääsi jonkun toimittajan listalla ykköseksi. Bolivian Carlos Enrique Rivera ja Somalian Abdiaziz Godah nostivat kärkeen Barcelonan Luis Suárezin, ja Bahaman Simba French Chelsean Eden Hazardin.

Kaikkiaan kuusi äänestäjää nosti listansa ykköseksi Real Madridin ja Ranskan topparin Raphaël Varanen. Grenadan Michael Bascombe nimesi vuoden parhaaksi Manchester Cityn Sergio Agüeron. Kirgisian Bishkek Taras Hlypenkon mielestä vuoden paras oli belgialaismaalivahti Thibaut Courtois.

Atalanta haastaa PSG:n Mestarien liigassa! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!