Bayern München korotti tarjoustaan brittilupauksesta – ”Kaikki uskovat saavansa uuden Jadon Sanchon”

© Kuva: Getty Images

Bayern Münchenin joukkueen runko alkaa olla ikääntynyt, ja jo hyvissä ajoin on vahvistettu, että kuluva kausi jää Arjen Robbenin ja Franck Ribéryn viimeiseksi seurassa. Kaksikko on kannatellut baijerilaisia pitkään, mutta nyt kentän laidoille kaivataan tuoretta verta.

Sky Sportsin mukaan Bayern onkin nyt tosissaan brittitalentti Callum Hudson-Odoin perässä. 18-vuotiaasta Chelsea-laiturista voi tulla yksi tammikuun suurimmista pelaajasiirroista.

Chelsea ehti jo torpata Bayernin 15 miljoonan euron tarjouksen, mutta nyt panoksia on korotettu 22 miljoonaan euroon. Chelsea on pyytänyt tiettävästi 25 miljoonaa euroa. Bayernin uusimpaan tarjoukseen Chelsea ei ole vielä vastannut.

Hudson-Odoin sopimus Chelsean kanssa jatkuu vuoteen 2020, mutta Valioliigassa hän on päässyt tällä kaudella pelaamaan vain kerran (42 minuuttia Watfordia vastaan). Chelsean omasta kasvatista on kiinnostunut tiettävästi myös Bundesliigaa johtava Borussia Dortmund.

Muun muassa ESPN:lle ja Der Spiegelille kirjoittava Raphael Honigstein arvioi, että saksalaisten suuri kiinnostus Hudson-Odoita kohtaan liittyy pitkälti myös toisen englantilaisnuorukaisen Jadon Sanchon nopeaan läpimurtoon Borussia Dortmundissa.

– Kyse ei ole äkillisestä kiinnostuksesta. Bundesliigajättien kultti on seurannut Hudson-Odoita jo jonkin aikaa, Honigstein totesi Sky Sportsille.

– Hänen osakkeensa ovat nousseet Borussia Mönchengladbachista Dortmundin tasolle, ja nyt aivan huipulle, kun Bayern on iskenyt silmänsä häneen.

– Kyse on Jadon Sancho -efektistä. Kaikki luulevat saavansa seuraavan Sanchon, ja luulen sen pätevän myös Hudson-Odoihin itseensäkin. Hänkin ehkä ajattelee olevansa seuraava Sancho, ja toistavansa Sanchon tempun Bundesliigassa, Honigstein uskoo.

Honigsteinin mukaan myös Bayern oli kiinnostunut Jadon Sanchosta, mutta tämä valitsi Dortmundin varmemman peliajan toivossa. Bayernissa edellä olivat Ribéry ja Robben, mutta Hudson-Odoin kohdalla tilanne on muuttumassa.

– Monet scoutit uskovat, että hän tulee lyömään läpi eurooppalaisessa jalkapalloilussa.

Honigsteinin mielestä on huolestuttavaa, etteivät Chelsea ja sen manageri Maurizio Sarri tunnista Hudson-Odoin arvoa. Nuorten pelaajien tilanne Englannissa on tutusti vaikea, ja Bundesliiga avaa väylän menestykseen.

– Saksalaisseurat löytävät 17-19 -vuotiaita pelaajia, jotka eivät mahdu isojen englantilaisseurojen pelaavaan kokoonpanoon. Niiden mielestä nämä pelaajat ovat valmiita pelaamaan missä tahansa.

– Se, että monet valioliigamanagerit ovat haluttomia peluuttamaan nuoria pelaajia ja seurat ovat haluttomia antamaan heitä suorille kilpailijoilleen, on johtanut kasvavaan kiinnostukseen Bundesliigassa. Siitä pullonkaulasta on todella hankalaa mahtua, joten Sanchon tapa on ainoa toimiva tie.

– Peliaika on viime kädessä tärkeintä ratkaisevassa 17-21 vuoden iässä. Englannissa puhutaan ”Bermudan kolmiosta”, johon näitä nuorukaisia katoaa. Se on yksi englantilaisen järjestelmän ja sen, ettei siellä ole reservijoukkueita, haittapuolia.

– Näillä pelaajilla ei ole paikkaa, minne mennä, ja Bundesliiga tarjoaa heille tien ulos, Honigstein korostaa.