Bayern Münchenissä otettiin arvonnan tulos sekalaisin tuntein vastaan – ”Vaikein mahdollinen vastustaja”

© Kuva: Getty Images

Bayern Münchenin maalivahti Manuel Neuer uskoo joukkueensa mahdollisuuksiin edetä jatkoon Mestarien liigassa, vaikka arpa toikin vastustajaksi viime kauden finalistin Liverpoolin.

Muutama vuosi takaperin Bayern olisi saattanut olla selkeä ennakkosuosikki joukkueiden kohdatessa, mutta tällä kaudella on eri ääni kellossa. Jürgen Kloppin luotsaama Liverpool johtaa Englannin Valioliigaa tappiottomalla pelillä. Kesällä Niko Kovačin alaisuuteen siirtynyt Bayern taas on ollut pienoisissa vaikeuksissa Saksan Bundesliigassa. Se on yhdeksän pistettä perässä sarjakärki Borussia Dortmundia.

Mestarien liigassa Bayern eteni lohkovaiheesta jatkoon häviämättä otteluakaan. Se taisteli lohkon kärkisijasta viimeisessä pelissään Ajaxia vastaan, joka päättyi 3-3-lukemiin. Liverpool olisi pahimmassa tapauksessa voinut jäädä jopa viimeiseksi lohkossaan, mutta päätöspäivän 1-0-voitto Napolista yhdistettynä muihin tuloksiin nosti punapaidat toiseksi ja jatkopeleihin.

Neuer arvioi Bayernin verkkosivuilla, että Liverpool on vaikea, mutta voitettavissa oleva vastustaja.

– Heillä on todella hyvä kausi meneillään, ja me tiedämme, että he olivat Mestarien liigan loppuottelussa viime vuonna.

– Hekään eivät varmasti ilahtuneet arvonnan tuloksesta.

– He osaavat hyökätä nopeasti vastaan ja he ovat vaarallisia maalin edustalla, mutta he ovat myös haavoittuvaisia, kuten olemme nähneet, ja heillä on vastassa hyvä Bayernin hyökkäys.

Bayern-luotsi Kovač povaa helmi- ja maaliskuussa käytävästä otteluparista tasaista vääntöä.

– Tämä oli vaikein vastustaja, jonka olisimme voineet saada. Liverpool pääsi finaaliin viime kaudella, he ovat Valioliigassa piikkipaikalla ja he ovat yksi Mestarien liigan suosikeista.

– Me olemme tosin Bayern München, ja tiedän Liverpoolin tietävän, että heidän pitää tulla Müncheniin pelaamaan toinen osa. Mahdollisuudet ovat 50-50. Saa nähdä, mitä käy. Olen erittäin luottavainen, että menemme jatkoon.