Copa Libertadoresin superfinaali ratkesi jatkoajalla – River Plate kukisti Boca Juniorsin Madridissa

© Kuva: Getty Images

River Plate voitti myöhään sunnuntai-iltana Copa Libertadoresin mestaruuden kaadettuaan Santiago Bernabéulla verivihollisensa Boca Juniorsin jatkoajan jälkeen maalein 3-1.

Avausjakso oli Bocan. Guillermo Schelotton miehistö nappasi pallonhallinnan itselleen ja kykenivät samalla pitämään Riverin hyökkäyspelin olemattomana.

Boca meni johtoon juuri ennen taukoa. Nahitan Nández lähetti loistavan läpisyötön ylhäällä odottaneelle Dario Benedettolle. Benedetto ohitti River-toppari Jonatan Maidanan ja pääsi nokikkain punavalkoisten maalia vartioineen Franco Armanin kanssa. Benedetto viimeisteli pallon varmasti Riverin verkkoon ja Boca meni tauolle johdossa.

River paransi peliään huomattavasti toisella jaksolla ja ottelu muuttui huomattavasti. Boca ei onnistunut juurikaan avaamaan peliään toisella puoliskolla ja tyytyi puolustamaan tiiviisti odottaen saumoja vastahyökkäyksiin.

River tasoitti ottelun noin 25 minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä. Lucas Pratto pääsi iskemään Riverin tasoihin maalin edustalta ja ottelun luonne muuttui hetkissä. Marcelo Gallardon River sai tasoitusmaalista valtavasti energiaa ja loi useamman potentiaalisen maalipaikan.

Ottelu eteni jatkoajalle. Boca joutui vajaamiehiseksi välittömästi jatkoajan ensimmäisellä minuutilla, kun kamppailun erotuomari antoi Wilmar Barriosille toisen keltaisen kortin. Hetkeä myöhemmin Juan Quintero ratkaisi Libertadoresin mestaruuden laukomalla ottelun voittomaalin komealla laukauksella.

Bocan maalivahti Esteban Andrada loukkasi polveaan avausjaksolla ja joutui pelaamaan loppuottelun kivuissaan, eikä vahti kyennyt enää torjumaan kunnolla jatkoajan aikana. Myös Bocan keskikenttäpelaaja Fernando Gago loukkasi pahannäköisesti polveaan ja käveli suoraan kesken pelin pukusuojiin. Gago on kärsinyt urallaan useista vakavista polvivammoista.

Kamppailun viimeinen maali nähtiin jatkoajan toisen jakson lisäajalla. Pity Martínez kuljetti pallon läpi kentän kohti Bocan tyhjää maalia ja pisti ottelun pakettiin Bocan kannattajapäädyn edessä. Boca oli saanut pallon minuuttia aiemmin Armanin vartioiman maalin tolppaan.

Libertadoresin mestaruus oli Riverille seurahistorian neljäs. River Plate eteni ensi viikolla alkavaan seurajoukkueiden MM-turnaukseen voittonsa ansiosta.