Hollannin pääsarjassa Eredivisiessä pelaava PEC Zwolle on nimittänyt Jaap Stamin uudeksi päävalmentajakseen 1,5 vuoden sopimuksella.

Suomalaispelaaja Thomas Lamin edustama Zwolle antoi joulun alla potkut edelliselle käskyttäjälleen John van ’t Schipille.

Lamin ja kumppaneiden kausi on sujunut alavireisesti. Zwolle on 17 kierroksen jälkeen Eredivisiessä vasta sijalla 16, kolmen pisteen päässä suoran putoajan paikalta.

Hollannin maajoukkueen entinen luottopuolustaja Stam, 46, edusti pelaajaurallaan lyhyesti Zwollea ja palasi seuraan myöhemmin erilaisiin valmennustehtäviin. Hän on valmentanut seuran alle 21-vuotiaiden joukkuetta ja toiminut apuvalmentajana Zwollen edustusjoukkueessa. Päävalmentajana hän oli viimeksi Englannin Mestaruussarjan Readingissä.

Stam edusti pelaajana useita Euroopan suurseuroja, kuten kotimaassaan PSV Eindhovenia ja Ajaxia sekä ulkomailla Laziota, Milania ja Manchester Unitedia, jossa hän voitti mm. kolme Englannin Valioliigan mestaruutta ja kertaalleen Mestarien liigan.