Erikoinen äänestys edessä – Baskimaan jalkapalloliitto haluaa virallistaa maajoukkueensa statuksen

Espanjan jalkapalloilun kulisseissa nähdään keskiviikkona erikoinen äänestys. Baskimaan jalkapalloliitto VFV äänestää Durangossa pidettävässä yleiskokouksessaan siitä, aikooko se hakea UEFA:lta ja FIFA:lta jalkapallomaajoukkueelleen virallista statusta.

Baskimaan maajoukkueiden virallinen status on ollut alueen kansallismielisten puolueiden pitkäaikainen päämäärä. Samasta aiheesta haluttiin äänestää jo viime vuonna, mutta tuolloin Bizkaian ja Álavan maakunnat eivät äänestystä kannattaneet.

Vaikka yleiskokous päättäisikin hakea maajoukkueelle virallista statusta, on pyrkimys käytännössä tuhoon tuomittu. FIFA:n säännöt sanovat tarkasti, että ei-itsenäisen alueen liitto voi saada virallisen statuksen vain, jos sen maan liitto, missä alue sijaitsee, antaa sille hyväksyntänsä. Espanjan jalkapalloliitto RFEF ei tule missään tapauksessa Baskimaan jalkapalloliitolle tällaista lupaa antamaan.

Baskimaan maajoukkue on pelannut kymmeniä epävirallisia maaotteluita, joista toistakymmentä 2010-luvulla. Viimeksi se kohtasi lokakuisessa ystävyysottelussa Venezuelan. Joukkue koostui yksinomaan rutinoituneista La Liga -pelaajista, jotka edustavat ennen kaikkea Baskimaan maakunnan valtaseuroja Athletic Bilbaota ja Real Sociedadia. Joukkueessa pelasivat muun muassa Espanjan A-maajoukkueessakin pelanneet Iñigo Martínez ja Asier Illarramendi.

Lähde: El Mundo


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.