FC Lahdelle rutinoitunut vahvistus – yli 150 ottelun kokemus Meksikon pääsarjasta

© Kuva: Getty Images
Nappaa riskitön veto tai talletusbonus Kakkosesta!

FC Lahti tiedottaa vahvistaneensa hyökkäystään meksikolaisella kärkimiehellä Jerónimo Amionella. Amionen sopimus on yksivuotinen, ja siinä on optio vuoden jatkosta.

México Cityssä syntynyt Amione on 28-vuotias ja 175-senttinen kokenut hyökkääjä. Amione on edustanut uransa aikana meksikolaisia Atlantea, Cruz Azulia, Tolucaa ja Pueblaa, ja on pelannut Meksikon pääsarjassa Transfermarktin mukaan peräti 152 ottelua. Näissä maaleja on syntynyt 18.

Kuluvan syyskauden Amione vietti Meksikon toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Alebrijes de Oaxacassa, jossa hän pelasi lainalla pääsarjaseura Pueblasta. Amione pelasi kaikissa Oaxacan 16 ottelussa, joista yhdeksässä hän oli joukkueensa avauskokoonpanossa. Maaleja syntyi kaksi.

Amione pelasi aikanaan Meksikon alle 23-vuotiaiden maajoukkueessa viisi ottelua, mutta putosi kalkkiviivoilla vuonna 2012 olympiakultaa voittaneesta joukkueesta. Hänen isänsä on kotoisin Libanonista, ja Libanonin maajoukkue halusikin vielä tänä syksynä värvätä Amionen riveihinsä. FIFA ei kuitenkaan hyväksynyt loikkaa, sillä Amionella ei ollut Libanonin kansalaisuutta vielä ensimmäisten Meksikon väreissä pelaamiensa maaotteluiden aikoihin.

– Amione on kokenut hyökkäyspään vahvistus, jolla on vankka tausta Meksikon pääsarjasta. Hän pystyy pelaamaan kaikkia hyökkäyspään paikkoja. Hän on erittäin hyvä suojaamaan palloa ja tekemään maaleja. Amione tuo todella paljon kokemusta meidän hyökkäykseemme. Odotamme häneltä ratkaisusyöttöjä ja maaleja, FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilä kommentoi.

– Toki hänen sopeutumisensa Suomeen vie hetken, mutta fiksuna pelaajana Amione suoriutunee siitä varmasti nopeasti. Hänellä on kova motivaatio ja kova halu tulla näyttämään taitojaan Eurooppaan. Hän on todella hyvä lisä meidän hyökkäykseemme ja täysin erityylinen pelaaja, mitä meillä entuudestaan oli.

Amionen tähänastisen uran merkittävin saavutus on CONCACAF:in Mestarien liigan voitto Cruz Azulin kanssa kaudella 2013-2014. Hän teki myös voittomaalin, kun Meksiko kukisti vuoden 2011 Pan American Gamesin loppuottelussa Argentiinan maalein 1-0. Amione oli kolmella maalillaan turnauksen toiseksi paras maalintekijä kuuden maalin maanmiehen Oribe Peraltan jälkeen.

» Katso Veikkausliigan kaikki ottelut suorana Ruudusta!

Nappaa riskitön veto tai talletusbonus Kakkosesta!